Programma´s

string(17) "WP Rocket/Preload"

Programma´s.

Stichting FC Groningen in de Maatschappij heeft met het formeren van de doelstelling duidelijk focus gekozen in de richting waar het naartoe wil. Alle programma’s zijn door de stichting ontwikkeld met het idee de achterban meer en beter te laten bewegen. FC Groningen heeft diverse programma’s voor verschillende leeftijdsgroepen en heeft dit opgedeeld in verschillende pijlers. 

Scholentour

Een van de programma’s waarmee we als FC Groningen heel veel basisschoolkinderen bereiken en inspireren, is de FC Groningen Scholentour. We hebben de ambitie om iedere basisschool in de provincie Groningen te bezoeken en eenmalig een gymles over te nemen. Waar de FC Groningen Scholentour de afgelopen seizoenen vooral gefocust was op de groepen 5 en 6, bieden we nu leerlingen van de groepen 3 tot en met 8 van alle basisscholen in onze provincie een gymles aan. 

De gymlessen worden gegeven door trainers van FC Groningen. Tijdens de lessen zetten we ons in om zo breed mogelijke motorische ontwikkeling te stimuleren en ontvangen docenten een 6-weeks beweegprogramma ter inspiratie. Dit 6-weekse programma is tevens de leidraad voor De Verlengde Schooldag. Daarnaast faciliteert FC Groningen in de Skillsbox voor in de pauzes samen met andere partners.

Lees meer

OldStars Sports

OldStars Sport is ons initiatief om 55-plussers meer en beter te laten bewegen. We willen deze groep bewust maken van het belang van een actieve levensstijl en bevorderen daarmee ook nog eens de sociale contacten van de deelnemers. Een onderdeel van dit initiatief is Walking Football en andere Walking Sports. De OldStars van FC Groningen worden tevens ingezet als ambassadeurs om ook amateurclubs te inspireren en te ondersteunen om zelf een OldStars-team te starten. 

Lees meer

G-voetbal

FC Groningen is actief betrokken bij het G-voetbal in de regio. Zo organiseren we jaarlijks het FC Groningen G-voetbaltoernooi. Op deze fantastische voetbaldag schitteren ook de spelers van Kids United. 

Kids United

Kids United bestaat uit spelers met zeer uiteenlopende beperkingen. Of je nu een lichamelijke, verstandelijk, downsyndroom hebt of autistisch bent; iedereen is welkom bij Kids united! Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een prachtige sportclub waar iedereen op zijn of haar eigen niveau kan trainen en regelmatig een wedstrijd speelt.

Kids United is een stichting met een visie die gericht is op de toekomst. Het doel van de stichting is om álle kinderen en jongeren te laten bewegen en vooral heel veel plezier te maken.

Lees meer

Fit met FC Groningen

Ons programma Fit met FC Groningen is in het leven geroepen om vanuit een breder perspectief naar gezondheid te kijken en de levensstijl in onze regio te verbeteren. Dit doen we samen met supporters van FC Groningen en met bedrijven uit de regio, op basis van het positieve gezondheidsmodel, samen met supporters van FC Groningen en bedrijven uit de regio. 

Onder professionele begeleiding behandelen we verschillende gezondheidsthema’s en komen de deelnemers actief in beweging. Het doel is om bewustwording te creëren en inzicht te geven in het gedrag van de deelnemers. Vervolgens reiken we de juiste tools en handvatten aan, waarmee zij leren om hun gedrag positief te beïnvloeden. 

Lees meer

Sociale Activering

Sociale Activering is een programma van stichting FC Groningen in de Maatschappij, in samenwerking met USG Restart in de gemeenten Groningen, Midden-Groningen en Afee. Sociale Activering geeft jongeren die, om wat voor reden dan ook, een afstand hebben tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om deze te verkleinen. Dit doen we samen, door middel van coaching en sport.

Lees meer

Trainen in de Wijk en Meer & Beter Bewegen Tour

Trainen in de Wijk is een maatschappelijk initiatief, dat valt onder het programma Meer en Beter Bewegen. Gediplomeerde trainers van FC Groningen verzorgen in verschillende wijken in onze regio beweegtrainingen voor kinderen en jongeren. Daarnaast verzorgt FC Groningen in samenwerking met Lycurgus, Donar, Team 4 mijl en Jeugdfonds Sport & Cultuur de Meer & Beter Bewegen Tour. Op verschillende plaatsen in de regio komt de Tour langs.

Lees meer

Trainen als een Prof

Wil jij trainen als een echte profvoetballer van FC Groningen? FC Groningen Trainen als een Prof is dé plek voor alle verschillende voetbalactiviteiten die we organiseren. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan de informatie over onder andere de FC Groningen Voetbalschool, de FC Groningen Tweedaagse, FC Groningen on Tour en Keeperschool.

Lees meer

Playing for Success Groningen

Stichting FC Groningen in de Maatschappij is in oktober 2010, samen met diverse onderwijsorganisaties, gestart met het maatschappelijk programma Playing for Success Groningen. Het stadion wordt ingezet als een leslokaal. FC Groningen biedt met dit unieke traject kinderen van 9 tot en met 14 jaar de kans om in korte tijd hun zelfvertrouwen en motivatie een boost te geven.

Lees meer

De FC Groningen Uitdaging | Maatschappelijke Diensttijd

Een nieuw programma sinds 2023 is de FC Groningen Uitdaging. In dit 16 weeks programma worden jongeren ontwikkelt, doen ze wat terug voor een ander én wordt je in beweging gezet. Tijdens Maatschappelijke Diensttijd (MDT) doe je dus niet alleen iets terug voor je wijk of buurt, maar doe je ook mee aan workshops én verdien je punten voor de Community Champions voetbalcompetitie. In samenwerking met onderwijs zet jongeren FC Groningen in beweging!