string(17) "WP Rocket/Preload"

Playing for Succes.

Stichting FC Groningen in de Maatschappij startte in oktober 2010 – samen met diverse onderwijsorganisaties in Groningen – het maatschappelijke project Playing for Success Groningen. In Euroborg wordt daarbij omgebouwd tot een leslokaal.
 
Playing for Success biedt kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 14 jaar – die om welke reden dan ook een steuntje in de rug kunnen gebruiken – de kans om in een korte tijd hun zelfvertrouwen en motivatie een ‘boost’ te geven.

De doelstelling van Playing for Success Groningen is om kinderen succeservaringen te laten beleven en te laten ontdekken dat leren op school ook (weer) leuk kan zijn. Dit gebeurt door middel van een tien weken durend traject, waarbij kinderen op vrijwillige basis een programma doorlopen in een motiverende en uitdagende omgeving. Playing for Success Groningen noemt dit ‘leren met een WOW-factor’.
 
Het project biedt in Groningen jaarlijks plaats aan ongeveer 250 kinderen, afkomstig uit de laatste twee groepen van het basisonderwijs en de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs. Het programma bestaat uit diverse opdrachten en spellen, die direct of indirect een link hebben met de wereld van het (betaalde) voetbal. 

Samenwerken, elkaar respecteren, voor jezelf opkomen, je mening geven, je talent ontwikkelen en hulp vragen en bieden, zijn aspecten die hierbij aan de orde komen. De kinderen zijn tijdens deze opdrachten spelenderwijs – en vaak ongemerkt – bezig met taal, rekenen en ICT.
 
Het project Playing for Success wordt in Groningen gecoördineerd en begeleid door docent Dion Folkertsma, inmiddels is er een intensieve samenwerking met acht schoolbesturen en worden er vijf groepen per week ontvangen in Euroborg.

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie over Playing for Success Groningen kunt u contact opnemen met de centrummanager:

Dion Folkersma.
T 06 21 80 07 19
E d.folkersma(at)playingforsuccess.nl

U kunt ook een kijkje nemen op de website van Playing For Success Groningen en lees hier de informatiekrant van Playing for Success.