string(17) "WP Rocket/Preload"

Groeperingen.

Onze verschillende gepassioneerde supportersgroeperingen

De achterban van FC Groningen kent vier officiële en erkende supportersgroeperingen, die elk een ander deel van de fans vertegenwoordigen. Sinds 2015 hebben deze organen zich verenigd in het Supporterscollectief FC Groningen, dat een bestuur van vier personen kent en een Raad van Toezicht heeft waarin de vier geledingen worden vertegenwoordigd.

Supportersvereniging FC Groningen

De Supportersvereniging FC Groningen is de grootste en bovendien oudste supportersgeleding van de Trots van het Noorden. De vereniging telt ruim 4.200 leden en bestaat bijna veertig jaar. De Supportersvereniging heeft een eigen Supportershome op de tweede verdieping van de Tonny van Leeuwen Tribune in Euroborg.

Opgericht:       24 september 1984
Website:          www.svfcgroningen.nl
e-mail:             info@svfcgroningen.nl
Twitter:             @svfcg
Facebook:       /svfcg

Rollyside voor mindervalide supporters

De Rollyside, op de omloop van de Piet Fransen Tribune, verenigde zich in 2006 om de belangen van de minder valide FC-supporters te behartigen. Deze groep trouwe supporters bestaat inmiddels alweer ruim een decennium. De Rollyside heeft zo’n 100 leden en naast FC zaken wordt er ook veel aandacht besteed aan lief en leed.

Opgericht:       8 maart 2006
Aantal leden:  100
Website:          www.rollyside.nl
e-mail:            info@rollyside.nl

Z-side

Supportersvereniging Z-side werd medio april 1978 gestart door een groep fanatieke FC-supporters. In januari 2003 werd de supportersverenging Z-Side gestart en runnen leden van deze vereniging een eigen home. De letters Z-SIDE in de Tonny van Leeuwen Tribune herinneren aan de voormalige Z-side, die was gevestigd aan de Zaagmuldersweg-kant van het Stadion Oosterpark.

Opgericht:  April 1978

Ultras Cruoninga

Ultras Cruoninga is een supportersgroepering die bij alle wedstrijden van de FC aanwezig is. Als drijvende kracht op de tribune jagen de Ultras, samen met de andere actieve groeperingen van Noordtribune Groningen, de sfeer aan op Noord en in uitvakken. Bij thuiswedstrijden is de groep onderaan vak E te vinden. De groep is vernoemd naar de oudste schriftelijke benaming voor de stad Groningen. In het logo is Karel Rabenhaupt afgebeeld, die Groningen in 1672 met succes verdedigde en behoedde van de ondergang.