string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Samenwerkingen.

FC Groningen gelooft in samenwerken. Niet alleen partners zijn daarin van heel groot belang. Door samen te werken met andere topsportorganisaties in Groningen kunnen nog meer jongeren en ouderen worden geïnspireerd meer en beter te bewegen. De inspirerende waarde van topsport is niet te onderschatten. 

FC Groningen laat dit onder meer zien door inspirerende content te maken en te delen. Voorbeelden hiervan zijn de samenwerking met Golazo als organisatator van de 4 Mijl van Groningen en ook de samenwerking met Jeugdfonds Sport en Cultuur. Gezamenlijk met topsportorganisaties en verschillende partners werd het contentproject de ‘Aanpakkers’ begin 2022 gelanceerd. 

De Aanpakkers 

De ‘Aanpakkers’ is één van de projecten waarbij de inspirerende waarde van topsport wordt ingezet richting een breed publiek. Zes talenten uit het noorden worden een jaar lang gevolgd. De deelnemende topsportorganisaties als FC Groningen, Donar, Lycurgus en Topsport Noord lanceerden in samenwerking met partners Gemeente en provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Topsport Talentschool, Stichting Bea en Meer en Beter Bewegen halverwege januari 2022 het initiatief de ‘Aanpakkers’. Topsport inspireert en FC Groningen wil graag haar maatschappelijke rol pakken door gebruik te maken van de communicatiekracht van meerdere organisaties om samen mensen te inspireren te blijven bewegen. 

Samenwerkingen andere stichtingen: 

De Trots van het Noorden vindt dat iedereen moet kunnen sporten, ongeacht leeftijd, fysieke gesteldheid of financiële positie. Voor sommige kinderen is dit wegens financiële omstandigheden een uitdaging. Samen met Jeugdfonds Sport & Cultuur wordt sport bereikbaar gemaakt voor iedereen. Zodat iedereen meer en beter gaat bewegen en het mooie van sport kan ontdekken. Jeugdfonds Sport & Cultuur zorgt dat ook kinderen uit gezinnen met minder financiële mogelijkheden kunnen meedoen. Jeugdfonds neemt (een deel) van de contributie over zodat jongeren die rond de armoedegrens leven toch hun favoriete sport kunnen beoefenen op clubniveau. In de provincie Groningen groeit een op de zeven kinderen op in armoede. Dit weerhoudt hen ervan om voldoende te bewegen en vergroot de bewegingsarmoede in de regio. FC Groningen steunt Jeugdfonds Sport & Cultuur om samen deze kinderen te laten sporten en bewegingsarmoede tegen te gaan. Door meer en beter te bewegen werkt men richting een gezondere toekomst. 

Veel van de Meer en Beter Bewegen programma’s van FC Groningen zijn kosteloos; denk aan de FC Groningen Scholentour of Trainen in de Wijk. Ook stelt de club meerdere plaatsen beschikbaar voor activiteiten van FC Groningen Trainen als een Prof voor steun van Jeugdfonds Sport & Cultuur kunnen gebruik maken van deze plaatsen. 

Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen op het leven. Met ruim 200 locaties in Groningen en Drenthe zijn ze altijd dichtbij. Een van de locaties is Euroborg. Zo voeren de mensen van Cosis- onder goed geschoolde begeleiding – nu al meer dan vijftien klussen uit in en om het stadion van FC Groningen. Cosis is niet meer weg te denken bij FC Groningen. Cosis helpt de cliënten dan ook zich te ontwikkelen binnen de vaardigheden, wensen en ambities. 

Gemeenten samenwerking 

Als FC Groningen in de Maatschappij willen wij een bijdrage leveren aan het oplossen van bewegingsarmoede. De rol van gemeenten uit ons verzorgingsgebied is hierin essentieel. Door de relatie met gemeenten kunnen we nog beter lokale behoefte ophalen en de samenwerking versterken. Mede door inzichtelijk te hebben wat lokale problematiek, aanbod en organisatiekracht is kunnen we gezamenlijk inwoners duurzaam in beweging zetten. Bij onderstaande gemeenten worden al één of meerdere programma’s georganiseerd door het seizoen heen: 

We hebben een maatschappelijke missie: het stoppen van bewegingsarmoede in ons verzorgingsgebied! Dit is een groot en ambitieus doel, waar we ons volop voor inzetten. Dit doen we samen met andere topsportclubs, bedrijven, sportverenigingen, overheidsinstanties en meer organisaties die hieraan willen bijdragen. Samen organiseren we verschillende projecten en activiteiten, waarbij iedereen zijn eigen expertise inzet.