string(17) "WP Rocket/Preload"

FC Groningen Meidenvoetbal.

Vanaf het seizoen 2022/2023 is FC Groningen gestart met een opleiding voor meiden. Binnen deze opleiding bestaat uit een trainingsgroep en een team; de trainingsgroep is voor speelsters onder-13 en onder-14, en traint meerdere keren per week bij FC Groningen maar speelt ook bij eigen vereniging. Het onder-16 team speelt volledig onder vlag van FC Groningen, het weekprogramma van het team bestaat uit meerdere trainingen en komen uit voor de club in competitieverband.

De allerjongste meiden bij de FC, tot en met onder-12, spelen in de Voorselectie samen met jongens als voorloper van de Opleiding en trainen wekelijks op sportpark Corpus den Hoorn. De door FC Groningen geselecteerde voetbalsters zijn daarnaast ook nog steeds lid van hun eigen amateurvereniging. Talentvolle meiden uit de regio komen hiervoor in aanmerking door scouting of deelname aan FC Groningen gerelateerde activiteiten.  

Oog op de toekomst

Het doel is om nieuwe Groningse internationals op te leiden, rolmodellen waar de volgende generaties weer tegen op kunnen kijken. De komende jaren streven we ernaar om stap voor stap uit te bouwen richting een eerste vrouwenelftal. Eindelijk kunnen ook meiden dromen van het spelen in de Euroborg.

Programma & Activiteiten

Naast het programma voor de meiden die geselecteerd zijn, zijn er nog andere programma’s zoals On Tour Girls Only, en alle reguliere activiteiten van FC Groningen Trainen als een Prof. Klik hier voor planning en activiteiten.