string(17) "WP Rocket/Preload"

Amateurconvenant FC Groningen.

FC Groningen is een trotse voetbalclub: we voelen een sterke betrokkenheid in ons verzorgingsgebied. Daarom willen we het uithangbord zijn voor méér dan 90 minuten voetbal. Als betaaldvoetbalorganisatie hebben we een belangrijke voorbeeldfunctie en een voortrekkersrol in de samenwerking met amateurverenigingen. 

Middels het Amateurconvenant willen we als de Trots van het Noorden verbinden en inspireren en zo invulling geven aan de samenwerking met convenantpartners.

Samenwerking met verenigingen uit het Noorden

Het Amateurconvenant bestaat uit ruim 200 amateurverenigingen en één scheidsrechtersvereniging. Deze verenigingen zijn afkomstig uit ons gehele verzorgingsgebied; de provincies Groningen en Drenthe en Oost-Friesland. Wanneer amateurverenigingen zich aansluiten bij het Amateurconvenant, wordt dat gezien als een intentieverklaring tussen de vereniging en FC Groningen. Iedere amateurclub uit ons verzorgingsgebied kan zich kosteloos aanmelden. Verenigingen die meer uit de samenwerking met FC Groningen en andere verenigingen uit de regio willen halen, melden zich aan als Partnerclub Voetbalontwikkeling.

Partnerclub Voetbalontwikkeling

Het Regioplan Voetbalontwikkeling is een samenwerkingsproject tussen Partnerclubs Voetbalontwikkeling uit de regio en FC Groningen. Het doel van deze samenwerking is om samen het algehele niveau van het jeugdvoetbal in de regio te laten stijgen. De samenwerking is voor beide partijen een win-win. Voor Partnerclubs Voetbalontwikkeling betekent dit een doorontwikkeling van het aanbod binnen hun vereniging. Voor FC Groningen heeft het Regioplan een positieve invloed op haar maatschappelijke en sportieve ambities. Verenigingen kunnen zich hier ook kosteloos voor aanmelden. Verenigingen dienen een jeugdafdeling te hebben met één of meerdere technische verantwoordelijken. Daarnaast hebben verenigingen een inspanningsverplichting in de activiteiten van het Regioplan.

3 maanden geleden

Tweede bijeenkomst module ‘Het Onderbouwfundament’

5 maanden geleden

Start Module ‘Het Onderbouwfundament’ met Partnerclubs Voetbalontwikkeling

7 maanden geleden

Mooie opkomst FC Groningen Amateurconvenant bij succesvol Robey-event

9 maanden geleden

Regioplan 2023/2024: Samen het voetbal in Noord-Nederland naar een hoger niveau brengen

11 maanden geleden

Column: Hoe passen de puzzelstukjes in elkaar bij het realiseren van het optimale piramidemodel?

12 maanden geleden

Met jouw team Wapperen in Euroborg? Meld je nu aan

1 jaar geleden

Buiten de lijnen: Samen de regio ontwikkelen

1 jaar geleden

Succesvolle FC Groningen Opleiding Experience