string(80) "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:108.0) Gecko/20100101 Firefox/108.0"

FC Groningen Beweeghardware.

FC Groningen in de Maatschappij heeft de Word Groter bal gelanceerd en in samenwerking met anderen de Meer & Beter Bewegen Skills Box ontwikkeld. Deze producten zijn voorbeelden van het laagdrempelig bewegen leuk, divers en toegankelijk maken.

Word Groter Ballen – Een bal voor iedereen

Naast het organiseren van alle Meer & Beter Bewegen programma’s heeft FC Groningen in de Maatschappij een andere initiatief geïnitieerd, namelijk de Word Groter ballen. Een initiatief waarmee wij willen stimuleren dat alle kinderen thuis een bal tot hun beschikking hebben om mee te spelen.

Samen gaan wij 5.000 unieke Word Groter-voetballen cadeau doen aan kinderen in onze regio. Want elk kind moet een bal hebben om mee te kunnen voetballen, overgooien of andere spelen te kunnen doen, samen met vriendje en vriendinnetjes. Niet alleen stimuleren wij hiermee dat onze kinderen meer buiten spelen, ook draagt dit bij aan hun fysieke ontwikkeling. Tal van organisaties helpen mee met onze missie om de ballen uit te delen. Zij mogen zelf kiezen aan wie zij deze ballen cadeau doen. Het is ook mogelijk deze ballen te doneren aan kinderen die opgroeien in armoede. Samen met organisaties als Jeugdfonds Sport en Cultuur of tijdens onze eigen activiteiten als Trainen in de Wijk, zullen wij zorgen dat de ballen op de juiste plek terecht komen.

Arjen Robben is ambassadeur van Stichting FC Groningen in de Maatschappij en van dit programma. Op deze bal heeft hij een boodschap gezet om mensen te stimuleren sterker en beter te worden door alles uit jezelf te halen. Sport is bij uitstek een vorm waarin plezier en ontwikkeling hand in hand gaan. Door samen te sporten leer je omgaan met winst en verlies, respect en samenwerken. Eigenschappen die samen met de juiste mentaliteit een mooie basis vormen voor de toekomst. Of dit nou in de sport is of daarbuiten.

Lees hier meer over de Word Groter Bal

Skills Box

Aanvullend op het programma ‘Scholentour’ heeft FC Groningen in samenwerking met partners Alfa-college, Hanzehogeschool, Univé, SKW-shop, ASM en Scapino de Skills Box ontwikkeld. De Skills Box maakt onderdeel uit van de strategie van de stichting om basisschoolkinderen in het verzorgingsgebied meer en beter in beweging te krijgen. Zodra kinderen de ochtend- en middagpauze meer en beter in beweging komen, voldoen zij al aan 75% van de nationale beweegnorm.

Door de Skills Box dagelijks in te zetten op het schoolplein, wordt gestreefd naar gevarieerde en gedifferentieerde beweging voor alle kinderen op het plein. In veel gevallen komen kinderen namelijk weinig tot niet in beweging door het beperkte sportmateriaal en de sociale hiërarchie dat heerst op het schoolplein. De Skills Box daarentegen, richt zich op het bieden van gevarieerd beweegmateriaal aan alle kinderen zodat zij veelzijdig en gedifferentieerd in beweging komen. Het aantal basisscholen dat al gebruik maakt van de box met diverse sportmaterialen blijft gestaag groeien. De ambitie is om de boxen breed beschikbaar te maken in de gehele provincie, zodat elk kind vanuit de inspiratie van topsport op het schoolplein meer en beter in beweging kan worden gebracht.

De kinderen worden met de Skills Box uitgenodigd om te bewegen op het schoolplein en uitgedaagd om kennis te maken met een sport die nieuw voor ze is.Ellen Staats – Groepsleerkracht OBS Brinkschool

Lees hier meer over de Skills Box

FC Groningen en Athletic Skills Model (ASM) – Samen tegen bewegingsarmoede

FC Groningen en het ASM hebben beide dezelfde ambitie en daarom werd besloten om in 2022 de krachten te bundelen. Het Athletic Skills Model levert een nieuwe en frisse kijk op bewegen en stelt tien grondvormen centraal. Door verschillende faciliteiten zoals veldjes, trampolines en een skatebaan op een verassende manier aan te bieden, worden kinderen én volwassenen uitgenodigd om veelzijdig te bewegen. Afgelopen jaar zijn alle programmaleiders van FC Groningen in de Maatschappij opgeleid volgens het gedachtegoed van ASM. Daarnaast zullen wij in samenwerking met ASM ontwerpen maken voor onder andere schoolpleinen om zo elkaars expertise te gebruiken om de strijd tegen bewegingsarmoede naar een hoger niveau te tillen.

Maatschappelijke Box in Euroborg

De Maatschappelijke box is een skybox in Euroborg en de fysieke ontmoetingsplek voor partijen die verbonden zijn aan Stichting FC Groningen in de Maatschappij. De skybox heeft als doel om
de partners van de stichting bij elkaar te brengen om samen te werken aan haar gezamenlijke doel, namelijk het oplossen van bewegingsarmoede in ons verzorgingsgebied en het bieden van een beweegrijke toekomst. De skybox heeft een netwerkfunctie waar kennisdeling en inspiratiesessies centraal staan om vervolgens iedereen in beweging te krijgen.