string(17) "WP Rocket/Preload"

Trainen als een Prof.

FC Groningen brengt ieder jaar duizenden kinderen in beweging met voetbal. Met Trainen als een Prof laat FC Groningen kinderen succes ervaren. Naast het in beweging brengen is het een doel om zowel voetbaltechnisch als breed motorisch echt beter te worden en te ontwikkelen als voetballer en mens.

FC Groningen Voetbalschool

De FC Groningen Voetbalschool is een voetbalschool die op een aantal locaties in de regio gedurende het voetbalseizoen op de vrijdagen en zondagen in verschillende cycli wordt georganiseerd. Op deze wijze wordt het voetbalprogramma op structurele basis aangeboden. Het programma van de FC Groningen Voetbalschool is in lijn met het voetbalprogramma van ‘Trainen als een Prof’ en de drie leerlijnen die centraal staan binnen de Opleiding van de club. Door de invulling van de FC Groningen Voetbalschool heeft de FC het doel nog meer voetballende kinderen beter te bereiken en te bedienen. De club ontwikkelt een breed platform van waaruit het voetbalprogramma wordt aangeboden. De voetbalactiviteiten van de FC Groningen Voetbalschool zijn voor alle jonge voetballers, jongens en meisjes, uit de regio toegankelijk. De FC Groningen Voetbalschool en alle andere activiteiten en programma’s van Trainen als een Prof dragen bij aan het bieden van een beweegrijke toekomst. Daarnaast helpt het de FC om een nog beter beeld te krijgen van al het voetbaltalent in de regio. Zo biedt de Trots van het Noorden alle voetballende jeugd nog meer kansen.

“Het is anders dan op onze club, met veel meer verschillende oefeningen. De trainers kunnen alles heel goed uitleggen. Daardoor heb ik heel veel geleerd. Ik kan nu sneller dribbelen, beter schieten en gemakkelijker een tegenstander uitspelen. Ook heb ik tijdens de FC Groningen activiteiten nieuwe vrienden gemaakt!”Toby Bolhuis, deelnemer Trainen als een Prof

FC Groningen Keepersschool

Speciaal voor keepers die beter willen worden organiseert de club de FC Groningen Keepersschool. Jongens en meiden krijgen extra trainingen die worden gegeven door keepertrainers die ook in de Opleiding van FC Groningen werken. De FC Groningen Keepersschool is net als de FC Groningen Voetbalschool een programma dat bestaat uit meerdere trainingen per cyclus. Alle facetten van het keepersvak komen voorbij.

FC Groningen on Tour

Gediplomeerde trainers van FC Groningen trekken met FC Groningen On Tour door de regio en organiseren tijdens de schoolvakanties verschillende voetbaldagen. Tijdens deze actieve dag gaan deelnemers trainen volgens de methoden van FC Groningen met kinderen uit hun regio. Hiermee maken ze kennis met FC Groningen Trainen als een Prof en kunnen ze één dag lang trainen en bewegen met vriendjes en vriendinnetjes in de vakanties.

FC Groningen Voetbalkamp

FC Groningen organiseert tijdens de zomervakantie meerdere FC Groningen Voetbalkampen door de hele regio. Vier dagen achter elkaar trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers. Tijdens het zomerse voetbalkamp staat ontwikkeling en plezier voorop. Ook komen de deelnemers actief in contact met de spelers van de eerste selectie, bezoeken ze Stadion Euroborg en staat breed motorische ontwikkeling centraal.

FC Groningen Clinic

Samen met jouw vereniging of bedrijf trainen als een echte FC Groningen-prof? Het kan via een op maat verzorgde FC Groningen Clinic. FC Groningen komt met trainers en bijhorende aankleding naar je vereniging of bedrijf toe en tovert de locatie om tot een voetbalparadijs!