string(17) "WP Rocket/Preload"

Maatschappij.

FC Groningen zet zich in voor de maatschappij

Vanuit de gedachte dat iedereen groeit in Groningen, geloven we bij FC Groningen dat sport een belangrijke rol speelt in de maatschappij. Door samen te sporten, ontwikkel je eigenschappen waarmee je op én buiten de lijnen van het sportveld groeit.

Momenteel heeft één op de acht jongeren overgewicht en als deze ontwikkeling zich zo doorzet, is in 2040 maar liefst tweederde van alle volwassenen te zwaar. Dit zijn zorgwekkende cijfers, waar we samen tegen in actie moeten komen. Met stichting FC Groningen in de Maatschappij zetten we ons in om de bewegingsarmoede tegen te gaan.

Missie

We hebben een missie. Geen bewegingsarmoede in ons verzorgingsgebied! Dat is ons doel en daaraan gaan we keihard werken. Samen. Want om dit te realiseren hebben wij partners nodig, organisaties die hierin kunnen bijdragen. Samen organiseren wij programma’sen activiteiten, samen versterken wij de boodschap. Een ieder vanuit zijn eigen expertise, maar wel samen. Wij als voetbalclub pakken op het gebied van voetbal onze verantwoordelijkheid. 

Fysieke en mentale gezondheid is de minimale vereiste om het maximale uit jezelf te halen. FC Groningen heeft een structureel plan en zet in op sportparticipatie door ons Meer en Beter Bewegen-programma aan te bieden in de regio voor jong en oud. Het liefst krijgen we iedereen aan het voetballen, maar het doel is om in ieder geval iedereen aan te zetten tot Meer en Beter Bewegen.