Zaterdag verschillende primeurs in en rond Euroborg

2 april 2022

FC Groningen speelt zaterdagmiddag om 16.30 uur tegen Ajax. Het duel in speelronde 28 van de Eredivisie staat in het teken van Oekraïne. Kids United zal voorafgaand aan de wedstrijd collecteren en voormalig FC’er en oud-international van Oekraïne Evgeniy Levchenko is te gast in Euroborg. Voorafgaand aan de wedstrijd zijn er verschillende supporterspleinen en is er een horecastraat gecreëerd tussen ingang 2 en ingang 3. Er is ver voor de aftrap veel te beleven rond Euroborg, dus om zaterdag op tijd naar het stadion.

20220226GRONINGENWILLEMII157 (1)

FC Groningen treedt zaterdag voor het eerst aan in de shirts voorzien van het logo van de nieuwe hoofdsponsor OG Clean Fuels. Net als de vorige thuiswedstrijden zijn er ook voor het duel met Ajax verschillende supporterspleinen ingericht. Voor het stadion nabij de Kolenmuur is een supportersplein te vinden waar men kan genieten van een hapje en een drankje. Vanzelfsprekend wordt er muziek gedraaid. Tegenover ingang 3 is een supportersplein speciaal voor kinderen te vinden inclusief een omhaal-arena, pannaveld en voetbalgoal. De nieuwe hoofdsponsor OG Clean Fuels presenteert zich op beide supporterspleinen met een stand.
 
Foodstraat
Een andere primeur – naast de eerste wedstrijd van de nieuwe hoofdsponsor – is de foodstraat die zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen Ajax te vinden is tussen ingangen 2 en 3. Supporters hebben ruime keuze bij diverse foodtrucks met een ruim assortiment. Net als op het supportersplein bij de Kolenmuur is in de foodstraat een biercarrousel aanwezig. Ook in het stadion is een mooie horeca-aanbieding. Een broodje hamburger plus halve liter bier of grote frisdrank is zaterdag te verkrijgen voor €7,50.

headeroptie

Groningen is groen-wit
De club heeft in haar laatste Supportersoverleg nogmaals te horen gekregen dat vele FC-supporters zich bij thuiswedstrijden tegen de traditionele top 3 clubs storen aan het aantal fans in de thuisvakken dat niet voor FC Groningen is. De Trots van het Noorden moedigt haar supporters aan zoveel mogelijk in het groen-wit naar Euroborg te komen en verzoekt fans van de tegenstander geen zichtbare uitingen mee te nemen. Thuisvakken zijn bedoeld voor FC-supporters. Ben je fan van de tegenstander, kun je plaatsnemen in het uitvak.

Oekraine Kids United

Collecte
Kids United heeft als geadopteerd G-team van FC Groningen het recht om één keer per seizoen te collecteren. Kids United collecteert zaterdag voorafgaand aan het duel met Ajax heeft besloten de opbrengst van de collecte geheel te schenken aan Stichting Breath Ukraine. Deze stichting zet zich onder meer in voor straatkinderen in Oekraïne. Een fantastisch gebaar. Bestuurslid van de stichting, voormalig international van Oekraïne en oud-speler van FC Groningen Evgeniy Levchenko is zaterdag de eregast in Euroborg. Leden van Kids United staan vooraf in de line-up en in de middencirkel als wapperaars. Voor het eerst met het grote doek van hoofdsponsor OG.     
 
Mis de aftrap niet, kom op tijd!
Supporters wordt verzocht vroeg naar Euroborg te komen. Zoals hierboven te lezen valt, wordt het twee uur voor aanvang al gezellig rondom het stadion. Kom waar mogelijk op de fiets of met het Openbaar Vervoer. Operatie Julianaplein is aanbeland in Fase 5 en dat betekent dat de diverse toegangswegen van en naar Euroborg zijn gestremd. Als er echt geen andere optie is dan de auto, maak dan gebruik van de P&R-mogelijkheden in Hoogkerk en Haren. Lees meer hierover in dit bericht of kijk voor actuele reisinformatie op www.groningenbereikbaar.nl. Kom op tijd zodat je de aftrap niet mist. De deuren van Euroborg gaan om 15.00 uur open. 

Willem2-2-19

Laatste nieuws