Fase 5 van Operatie Julianaplein, kom zaterdag op tijd naar Euroborg

2 april 2022

FC Groningen speelt zaterdagmiddag de kraker thuis tegen Ajax. Het duel in Euroborg wordt om 16.30 uur afgetrapt en alle publiekstribunes zijn volledig uitverkocht. Het wordt dus druk. Supporters worden verzocht op tijd naar het stadion te komen. Operatie Julianaplein is nog altijd in volle gang en dat betekent forse verkeershinder. Het project is aanbeland in fase 5 waardoor diverse toegangswegen naar Euroborg zijn afgesloten. Supporters wordt waar mogelijk geadviseerd een alternatief te zoeken voor de auto.

Al maanden wordt er gewerkt aan het Julianaplein en de werkzaamheden zijn nog tot 9 mei gaande. Operatie Julianaplein is opgedeeld in verschillende fases en men is aanbeland bij fase 5. Een periode waarin bezoekers van Euroborg forse verkeershinder kunnen ondervinden van de werkzaamheden. In deze periode zijn op het Julianaplein de richtingen tussen Drachten en Hoogezand en tussen Assen en Hoogezand afgesloten. Ook afrit 37 Groningen-Helpman (Hereweg) is dicht voor verkeer vanaf het Julianaplein.
 
Om de doorstroming van het verkeer op gang te houden worden verschillende verkeersmaatregelen genomen. Zo worden de Goeman Borgesiuslaan en de Helperzoomtunnel in één richting afgesloten, voor verkeer van oost naar west. Verkeer vanaf de Helperzoom kan dan niet via de Goeman Borgesiuslaan naar de Verlengde Hereweg rijden. Andersom is wel mogelijk. De Helperzoomtunnel is dicht voor het verkeer vanaf de Duinkerkenstraat richting de Helperzoom. Beide afsluitingen duren tot maandag 9 mei 06.00 uur. De afsluitingen gelden niet voor fietsers en voetgangers.
 
FC Groningen verzoekt de supporters indien mogelijk zoveel mogelijk gebruik te maken van het Openbaar Vervoer of met de fiets naar Euroborg te komen. De Trots van het Noorden heeft achter de Kolenmuur vlakbij het stadion een extra gratis fietsenstalling gecreëerd. Het station Europapark – op loopafstand van het stadion – is vanuit verschillende richtingen per trein en bus te bereiken. Supporters die geen andere mogelijkheid hebben dan met de auto op pad te gaan wordt geadviseerd gebruik te maken van de P&R-mogelijkheden bij Hoogkerk en Haren. Drenthe Tours zet vanaf 14.30 uur extra pendelbussen in vanaf beide P&R-locaties. Vanuit het centrum rijdt Qbuzz buslijn 28 naar Euroborg.
 
Voorkom onnodige frustratie in het verkeer op heen of terugweg naar Euroborg en zoek waar mogelijk een alternatief voor de auto. Supporters die geen andere mogelijkheid hebben dan de auto wordt verzocht de reis van en naar het stadion zorgvuldig te plannen en voldoende tijd uit te trekken voor de reis. Vertrek op tijd, er is al vroeg op de middag veel te beleven rondom Euroborg.

Kijk voor de actuele verkeersinformatie op www.groningenbereikbaar.nl

Tabel fase 5

Laatste nieuws