string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’.

Woensdag 10 april 2024 om 16:01

In de videoserie ‘Van Eigen Bodem’ wordt samen met een speler uit de FC Groningen Opleiding gekeken naar zijn of haar ontwikkeling op en naast het veld. Dromen worden besproken, net als de start van de voetballoopbaan op het lokale sportpark bij de amateurvereniging. FC Groningen is trots op alle spelers uit de Opleiding. Om een idee te krijgen hoe een jeugdspeler zijn tijd bij FC Groningen beleeft zetten we elke aflevering iemand in de schijnwerpers.

Deze week is dat Mauro Koster. Hij begon met voetballen bij amateurvereniging WVV 1896 toen hij vier jaar oud was. Vier jaar later, op zijn achtste, kreeg het talent een belletje van FC Groningen met de mededeling dat hij zich mocht aansluiten bij de onder-12. Vanzelfsprekend zorgde dit voor veel blijdschap, ook bij zijn trotse ouders.

Vandaag de dag is Mauro de aanvallende middenvelder van FC Groningen onder-15. In de Opleiding geniet hij van de goede trainingsfaciliteiten die onze club te bieden heeft. Ook ligt het niveau en het tempo van het spel hier natuurlijk veel hoger. Overigens is zijn vader vroeger trainer geweest, wat hem erg geholpen heeft. De basisprincipes van het voetbal als hard werken, acties maken en schieten heeft de spelverdeler meegekregen van zijn vader. Allemaal belangrijke eigenschappen als echte nummer tien.

Het eerste van FC Groningen bereiken is het ultieme doel. Het lijkt hem geweldig om in Euroborg voor zoveel mensen zijn voetbaltalent te kunnen tonen. En zijn vader? Die is daar natuurlijk ook bij. Bekijk hier beneden de nieuwste aflevering van de serie ‘Van Eigen Bodem’.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren