Laatste klus FC Groningen voor de WK-break.

Vrijdag 11 november 2022 om 13:00

Nog één competitiewedstrijd en dan ligt de Eredivisie bijna twee maanden stil, vanwege het WK voetbal in Qatar. FC Groningen wacht dus nog één laatste klus in 2022 waarbij Fortuna Sittard de tegenstander is. De Trots van het Noorden mag aankomende zondagmiddag om 14.30 uur voor eigen publiek aantreden in Euroborg. De laatste keer dat de FC in eigen huis speelde op het favoriete tijdstip, ontspon zich een spektakelstuk. Titelkandidaat PSV werd toen in een zinderend duel met 4-2 geklopt.

20221023GRONINGENPSV162

Uiteraard hoopt Frank Wormuth op een soortgelijk scenario tegen Fortuna Sittard. De Duitse hoofdtrainer heeft hiervoor genoeg aanknopingspunten gehaald uit de laatste wedstrijden, met name ook uit het uitduel met FC Utrecht. Ondanks de nederlaag. “Een uur lang hebben wij het in Utrecht heel goed gedaan. In de rust heb ik de jongens een compliment gemaakt. We speelden met moed, dat willen we allemaal graag zien. Het is nu de kunst om van 60 minuten zondag tegen Fortuna 90 minuten te maken.”

Dat moet Wormuth in ieder geval doen zonder de inbreng van doelman Michael Verrips, aanvaller Paulos Abraham en verdediger Nordin Musampa. Daarnaast zijn Florian Krüger, Radinio Balker, Laros Duarte en Tomas Suslov twijfelgevallen. “Tomas heeft een snelle comeback gemaakt na zijn enkelblessure, maar of hij zondag ook daadwerkelijk bij de wedstrijdselectie kan zitten, weten we nu nog niet. Liam van Gelderen is ook terug op het veld, maar is nog niet wedstrijdfit.”

Scheidsrechter
FC Groningen – Fortuna Sittard staat zondagmiddag vanaf 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal. Het stadion opent de poorten om 13.00 uur. Supporters kunnen voorafgaand aan de wedstrijd samenkomen op het supportersplein voor Euroborg of bij de foodtrucks achter het stadion (lees meer). Tickets zijn online te koop via https://tickets.fcgroningen.nl en op de wedstrijddag vanaf 13.00 uur aan de kassa’s bij het stadion. Let op PIN only.

Volledige voorbeschouwing
Bekijk hier de volledige voorbeschouwing met Frank Wormuth, waarbij de Duitse oefenmeester onder meer ingaat op de aanwezigheid van de Turkse spits Burak Yilmaz, de grote blikvanger bij tegenstander Fortuna Sittard.