Jubileumduel in Euroborg; mis het niet, kaarten beschikbaar!

21 augustus 2021

FC Groningen speelt vanavond (zaterdag 21 augustus) in Euroborg haar eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Het duel met FC Utrecht, dat om 21.00 uur begint, staat in het teken van het 50-jarig jubileum van de Trots van het Noorden. FC Groningen wil deze mijlpaal samen met haar supporters en sponsors vieren in het stadion. Mis dit moment niet en beleef de wedstrijd tegen FC Utrecht vanuit Euroborg!

MicrosoftTeams-image (54)

Voor de jubileumwedstrijd van vanavond geldt vrije verkoop, zonder restricties van een seizoen- of clubcardverplichting.
 
Tickets
Tegenstander is FC Utrecht, 50 jaar geleden ook de eerste tegenstander van FC Groningen in een officiële wedstrijd. In de rust is er een weerzien met ‘Helden van weleer’ wanneer oud-spelers, -stafleden en -bestuursleden een ereronde lopen. De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen, de viering van het jubileum en voor het eerst sinds 17 maanden weer een goed gevulde Euroborg: dit duel wil je niet missen! Tickets zijn online te bestellen via: tickets.fcgroningen.nl
 
2/3 capaciteit
Op dit moment mogen stadions 2/3 van de beschikbare capaciteit benutten. FC Groningen kijkt er ontzettend naar uit om samen met haar trouwe achterban weer wedstrijden te beleven. Met de terugkeer van supporters in Euroborg hebben de wedstrijden de ziel terug. De geur van gras, een drankje op de tribune, met vrienden naar het stadion. Voetbal zoals het hoort, vanaf de tribune in Euroborg.
 
Helemaal ouderwets is de terugkeer van supporters in het stadion nog niet. De club roept de bezoekers aan Euroborg op zich aan de voorwaarden te houden die al langer gelden. Hoe verleidelijk het ook is om de wedstrijd schouder aan schouder te beleven, is het van belang dat iedereen zijn of haar toegekende zitplaats inneemt, rekening houdt met elkaar en elkaar voldoende ruimte geeft om niet alleen nu – maar ook later in het seizoen – van wedstrijden in Euroborg te kunnen genieten. FC Groningen heeft alle vakken in Euroborg geopend, juist om alle supporters volledig over het gehele stadion te verspreiden en de ruimte optimaal te benutten. Op deze manier kunnen we toch samen de ploeg aanmoedigen.
 
QR-code
Supporters die naar Euroborg komen dienen rekening te houden met extra maatregelen die landelijk gelden. Bezoekers zijn welkom met een volledige vaccinatie óf met een negatief testresultaat via ‘testen voor toegang’. Naast een geldig e-ticket heb je een geldige QR-code uit de CoronaCheck-app en een geldig legitimatiebewijs nodig. Meer informatie over het verkrijgen van een QR-code vind je hier.

Corona_FAQ_1920x1335_v5-01

Tijdsloten
FC Groningen heeft in het oefenduel met Venezia en vorige week in Leeuwarden bij de wedstrijd tegen Cambuur gezien dat de toegangscontrole vanwege de huidige coronamaatregelen meer tijd vergt en langer duurt dan gebruikelijk. Daarom gaat de club werken met tijdsloten. De FC verzoekt haar supporters deze tijdsloten te respecteren. Dit om de doorstroom zo goed mogelijk te laten verlopen en te zorgen dat iedereen – jij en je medesupporters – ruim op tijd binnen zijn voor de aftrap. Binnen in het stadion wordt onder meer via de videoschermen gezorgd voor entertainment, horeca is beschikbaar binnen de poorten van Euroborg.
 
Pendelbussen
Euroborg is net als ieder ander stadion in het betaalde voetbal rookvrij. Supporters kunnen kiezen om gebruik te maken van pendelbussen van sponsorrelatie Drenthe Tours. Deze rijden vanaf twee uur voorafgaand aan de wedstrijd vanaf P&R Haren en P&R Hoogkerk van en naar Euroborg. Een retourtje met de pendelbus kost € 3,- per persoon, waarbij alleen een pinbetaling mogelijk is.

Laatste nieuws