string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zeefuik: ‘Zeer goed gevoel bij FC Groningen’.

Maandag 28 mei 2012 om 10:15

Género Zeefuik is vanaf komend seizoen spits van FC Groningen. Club en speler kwamen vorige week tot een akkoord voor een contract van vier jaar, maar Zeefuik kon vanwege interlandverplichtingen met Jong Oranje in Oostenrijk niet aanwezig zijn bij zijn officiële presentatie. Enkele dagen later doet hij zijn verhaal.

Het vriendschappelijke toernooi waar Zeefuik verbleef, was voor Oranje geen groot succes. In de twee wedstrijden die Jong Oranje speelde, kwam de ploeg van trainer Cor Pot niet tot scoren en haalde het slechts één punt. “Het kan veel beter, we creëerden te weinig, maar het gaat erom dat we er straks staan tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden.” 
Met het rondkomen van de transfer naar de Trots van het Noorden was er voor de jonge aanvaller wel degelijk wat te vieren. “Ik wist van de interesse en heb een goed gesprek gehad met de club. Daar bleek uit dat ze me heel graag wilden hebben, het verhaal sprak me aan. Ik kreeg een zeer goed gevoel bij FC Groningen waardoor de keuze duidelijk was. Er hebben enkele grote namen in de spits gelopen en FC Groningen is een club waar ik me verder kan ontwikkelen.”  
Zeefuik komt over van PSV, maar voetbalde het afgelopen seizoen bij NEC. “FC Groningen is voor mij weer een stap hoger dan NEC. Ik ken Groningen alleen van de keren dat ik tegen ze heb gespeeld. Wat ik wel weet, is dat er een fanatieke aanhang is die achter hun club staat. Bij Jong Oranje heb ik met Leandro Bacuna gesproken en ik heb ook nog contact gehad met Virgil van Dijk. Zij hebben gezegd dat ik het direct moest doen en ook uit die gesprekken kreeg ik een goed gevoel.”

Gerelateerd nieuws.

2 uur geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

2 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

2 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren