string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren.

Maandag 29 april 2024 om 15:00

De ‘FC Groningen Uitdaging’ is één van de meest recent opgezette beweegprogramma’s van Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Dit beweegprogramma focust zich op jongeren tussen 12 en 30 jaar en duurt 16 weken. Deelnemers krijgen de kans om aan zelfontwikkeling te werken en iets terug te geven aan de gemeenschap. De 13-jarige Thijs van Vliet is één van de jongeren die via programmapartner RENN4 de ‘FC Groningen Uitdaging’ aanging.

In het maatschappelijke diensttijdprogramma worden jongeren niet alleen in beweging gezet en begeleid door maatschappelijke trainers van FC Groningen. Tijdens deze middagsessies worden er bijeenkomsten georganiseerd waarin iedereen bezig gaat met het ontdekken van zijn/haar talenten en kwaliteiten. Ook wordt gestimuleerd na te denken over een toekomstplan en haalbare doelen te stellen.

Voor Thijs werkte deze aanpak via FC Groningen erg goed. “Ik had niet altijd evenveel zin om naar school te gaan. Nu denk ik anders over. Ik vind het leuk om naar het FC Groningen programma te gaan en hierdoor is het makkelijker geworden om de knop om te zetten en gewoon naar school te gaan. Ik heb een beter beeld van mijn eigen kwaliteiten en heb wat meer contact met andere mensen uit school.”

FC Groningen moedigt deelnemers aan om zowel fysiek als mentaal fit te zijn, omdat dit cruciaal is om het beste uit jezelf te halen. Individuele begeleiding zorgt ervoor dat elke deelnemer vooruitgang boekt in zijn of haar ontwikkeling. Thijs kijkt met veel plezier terug op de 16 weken dat hij wekelijks bij FC Groningen op bezoek kwam om mee te doen aan de FC Groningen Uitdaging: “Mijn zelfvertrouwen is flink toegenomen. Op deze manier kun je leren en het is ook nog een leuke manier om te leren.”

Thijs werd voorgedragen om mee te doen met de ‘FC Groningen Uitdaging’ vanuit programmapartner RENN4, het Regionaal Expertisecentrum Noord Nederland. Een gecertificeerde onderwijsorganisatie met 30 locaties in Noord-Nederland. De missie van RENN4 is onder meer om verborgen talent zichtbaar te maken. Via optimale ondersteuning en individuele ontwikkelmogelijkheden worden leerlingen geholpen hun toekomstperspectief te realiseren. De ‘FC Groningen Uitdaging’ past uitstekend in deze doelstelling en missie waardoor RENN4 vanaf de start een betrokken programmapartner is.

Enkele weken geleden gingen de deelnemers klimmen in Klimcentrum Bjoeks. Thijs en anderen delen hun ervaringen, waardoor de impact van het programma duidelijk wordt. Bekijk hun ervaringen via onderstaande video.

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Sven Bouland wint titel ‘Strijder van het Jaar’

7 dagen geleden

Fit met FC Groningen: Een succesvol programma voor werkgevers

2 weken geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding