string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga.

Donderdag 16 mei 2024 om 08:33

In de videoserie ‘Van Eigen Bodem’ wordt samen met een speler uit de FC Groningen Opleiding gekeken naar zijn of haar ontwikkeling op en naast het veld. Dromen worden besproken, net als de start van de voetballoopbaan op het lokale sportpark bij de amateurvereniging. FC Groningen is trots op alle spelers uit de Opleiding. Om een idee te krijgen hoe een jeugdspeler zijn tijd bij FC Groningen beleeft zetten we elke aflevering iemand in de schijnwerpers.

Vandaag doen we dat met Senna Poppinga. Deze echte Stadjer is geboren in Lewenborg en voetbalde in de jeugd bij GVAV-Rapiditas, een club die net als ruim 200 andere verenigingen aangesloten is bij het amateurconvenant van FC Groningen. Dat was een leerzame, maar zeker ook leuke periode. Zijn team werd vaak kampioen en toen Senna zeven jaar oud was klopte FC Groningen op de deur. Na een wedstrijd kreeg de verdediger een brief overhandigd waarin stond dat hij zich mocht aansluiten bij de voetbalschool.

Zijn beste positie is rechtsback, maar sinds kort speelt Senna ook als centrale verdediger of middenvelder bij FC Groningen onder-16. Hij is agressief in de duels en zoekt aanvallend graag de combinatie, maar het talent kan ook individueel een mannetje passeren. Verbeterpunten ziet de multifunctionele verdediger vooral in het fysiek sterker worden en het coachen van zijn teamgenoten.

Senna heeft één grote droom en dat is het eerste van FC Groningen zo snel mogelijk bereiken. Als hij zich daar genoeg ontwikkeld heeft, wil hij het liefst naar FC Barcelona. Dat is voor hem het ideale eindstation. Bekijk hier beneden de nieuwste aflevering van de serie ‘Van Eigen Bodem’.

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Sven Bouland wint titel ‘Strijder van het Jaar’

7 dagen geleden

Fit met FC Groningen: Een succesvol programma voor werkgevers

2 weken geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding