Samen ontwikkelen van jeugdvoetbal in Noord-Nederland

3 augustus 2018

Voetbal Technische Ontwikkeling Nederland (VTON) en FC Groningen werken samen om het jeugdvoetbal in Noord-Nederland naar een hoger niveau te tillen. Al sinds 2011 is VTON partner van het Amateurconvenant FC Groningen. We zijn er trots op dat het partnerschap weer met twee seizoenen is verlengd.
 

Actiefoto Trainingsdagen

De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot en met 19 jaar, waarbij trainers en spelers in een jaarplanning samen werken aan concrete doelstellingen. De samenwerking met FC Groningen houdt concreet in dat de Trots van het Noorden de digitale voetbalmethode van VTON bij amateurclubs in de regio promoot. Ook werken VTON en FC Groningen samen om de methode verder te ontwikkelen en vorm te geven. Tevens maakt FC Groningen gebruik van de VTON app tijdens alle ‘Trainen als een prof’-activiteiten, die worden georganiseerd bij partnerverenigingen en in het Indoor Soccer Centre in Groningen.

vton logo

VTON

De Trainers-app is inmiddels uitgebreid met een app voor de Spelers, de Coach en de Hoofd Jeugd Opleiding (HJO). De Play app loopt synchroon met de Trainers app en geeft de speler de mogelijkheid om thuis te oefenen voor de training. De Play app staat in directe verbinding met de Trainer- en Coach app en biedt zo de mogelijkheid om statistieken bij te houden en zodoende de ontwikkeling per speler te volgen. Tijdens trainingen en wedstrijden kunnen trainers en coaches statistieken invoeren, waardoor spelers Vcoins sparen en deze kunnen inruilen voor coole skills van FC Groningen-spelers. Deze statistieken maken de groei en ontwikkeling van de spelers inzichtelijk. Hiermee ontstaat een spelervolgsysteem.

LogoAmaterconvenant

Amateurconvenant

Als trotse voetbalclub met een sterke betrokkenheid in haar verzorgingsgebied wil FC Groningen het uithangbord zijn voor meer dan 90 minuten voetbal. Als Betaald Voetbal Organisatie heeft FC Groningen een voorbeeldfunctie en voortrekkersrol in de samenwerking met amateurverengingen. Middels het Amateurconvenant wil de Trots van het Noorden door te verbinden en inspireren invulling geven aan de samenwerking met de 200 convenantpartners.

20180729EOA5732[1]
Gasterra

Laatste nieuws