Talsma: ‘Succesvol toernooi Denemarken’

4 juni 2019 / vandaag

Trainer/coach/manager Bote Talsma van FC Groningen onder-15 kijkt terug op een succesvol toernooi in het Deense Esbjerg, waar het element ‘zelfstandigheid’ belangrijk was en de belasting van zes wedstrijden van een uur speeltijd binnen drie dagen een flinke uitdaging. “Ik ben trots op hoe het team zich heeft gemanifesteerd,” aldus Talsma in een terugblik.

WhatsApp Image 2019-06-04 at 10.36.07

De ploeg reisde woensdag 29 mei af naar Denemarken voor de Spar Nord Elite Cup in het Deense Esbjerg. “Het was alweer de vijfde internationale activiteit voor deze ploeg in dit seizoen en ook deze keer hebben we de spelers uit hun comfort gehaald. We hebben met zijn allen weer nieuwe ervaringen opgedaan zoals het verblijven bij gastfamilies,” aldus Talsma. “Het is voor de meeste jongens spannend. In welke omstandigheden kom je terecht? Hoe zijn de gewoontes van zo’n gezin en hoe gaat het communiceren?”
 
Zes wedstrijden in drie toernooidagen met wedstrijden van elk zestig minuten voor een redelijk compacte groep van spelers in de onder-14- en onder-15-leeftijdtijd hakten er flink in. “Het was een uitdaging om tegen deze fysiek sterke tegenstanders onze speelstijl te etaleren en dat ook het hele toernooi vol te houden. Met diverse Scandinavische tegenstanders in de poule zijn we groepswinnaar geworden. In de halve finale verloren we van het Noorse Fyllingsdalen. In de strijd om de derde plek wonnen we na een 1-1 met strafschoppen van de thuisploeg Esbjerg.”
 
Andere voorbeelden van de zelfstandigheid waren de teambesprekingen door de spelers zelf, het maken van de opstelling, de warming-up en het aanpassen van de strategie tijdens de wedstrijden. “We kunnen terugkijken op een succesvol toernooi, in alle opzichten,” concludeert de trainer. “Veel dank gaat uit naar de vrijwillige staf die mee was op deze trip en ook de reis in de busjes van zo’n zeven uur heen en terug voor zijn rekening nam. Daarnaast dank naar de Vrienden van de Opleiding, die een financiële bijdrage leverden.”

WhatsApp Image 2019-06-04 at 10.36.05
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws