Speciale dag voor nieuwe FC Groningen onder-12

18 maart 2021

De selectie voor de nieuwe FC Groningen onder-12 is bekend. FC Groningen verwelkomde eerder deze week de negentien spelers die vanaf volgend seizoen instromen in de Opleiding van de club. De spelers hebben allen deel uit gemaakt van één van de Regionale Voetbalscholen van FC Groningen en tekenden een opleidingsovereenkomst in het TopsportZorgCentrum. Een bijzondere dag!

nieuwe onder 12 4

De negentien spelers die vanuit het amateurvoetbal instromen in de Opleiding van FC Groningen kwamen vanwege de coronarichtlijnen in kleine groepjes naar het TopsportZorgCentrum. Daar werden de jongens samen met hun ouders welkom geheten bij FC Groningen, kregen ze een presentatie over de visie van de club en werden ze - met het zetten van een handtekening onder een opleidingsovereenkomst- officieel speler van de FC Groningen Opleiding.
 
Speciale dag
“Een mooie dag voor FC Groningen omdat we wederom allemaal jongens uit de regio verwelkomen bij onze club,” zegt coördinator van de Regionale Voetbalschool Byron Bakker. “En uiteraard een speciale dag voor alle jongens die allemaal hartstikke blij zijn dat ze hier vanaf volgend seizoen komen voetballen. Zo’n handtekening zetten is spannend, maar het maakt ze ook terecht heel trots, want ze hebben er hard voor gewerkt.”
 
Die trots is wederzijds, want Bakker is blij dat de jongste lichting wederom bestaat uit jongens uit de regio. “We zijn er trots op dat we regionale spelers aan ons binden. Als we uiteindelijk regionale spelers in het eerste zien, zoals het meest recent met de broers Van Kaam en Romano Postema, merken we dat de regio daar trots op is. Het publiek in het stadion reageert extra op die jongens en dat is wat we heel graag zien.”

Video
De jonge voetballers hebben veel zin om samen te strijden en nieuwe vrienden te maken. Bekijk hieronder de reportage over de bijzondere dag voor de nieuwe FC Groningen onder-12.   
 

De selectie
De spelers die in het seizoen 2021/2022 FC Groningen onder-12 gaan vormen zijn:
 
David Behling (v.v. Hoogezand)
Sylvan Hoogeveen (v.v. Hoogezand)
Luuk Steven Wierda (v.v. Hoogezand)
Mart Esschendal (v.v. Peize)
Mees Schoenmaker (v.v. Actief)
Jayven Boonstra (FC Lewenborg)
Luca Martino (Be Quick 1887)
Teije Haarsma (Be Quick 1887)
Kyano Meijer (GRC Groningen)
Rayen Boode (v.v. Pesse)
Leon Tehubijuluw (Veendam 1894)
Orlando Holder (Be Quick 1887)
Thijs Kuitse (v.v. Annen)
Boaz Herman (Be Quick 1887)
Daixy-shawn Puriël (GRC Groningen)
Casper Eckert (Be Quick 1887)
Robin Bakker (VEV'67)
Stijn de Ruiter (v.v. Nieuw Roden)
Mika Copinga (sc Heerenveen)

nieuwe onder12 2
nieuwe onder12 3
nieuwe onder 12 5
Gasterra

Laatste nieuws