Onder-19 vanavond uit tegen Vitesse

1 oktober 2019 / vandaag

FC Groningen onder-19 speelt vanavond de uitwedstrijd tegen Vitesse op Papendal. De nummer 2 van de ranglijst gaat op bezoek bij de nummer 13, die nog puntloos is na vier duels in de Eredivisie.
 

Trainers Peter Hoekstra en Melchior Schoenmakers staan met de oudste jeugdploeg na vijf wedstrijden elf punten en zijn nog ongeslagen op het hoogste niveau. Afgelopen zaterdag werd bij AZ met 1-1 gelijkgespeeld. “Het was een wedstrijd tegen een tegenstander van hoog niveau,” aldus Schoenmakers. “We waren achteraf blij met een punt. Met name in balbezit in de bezetting en met keuzes aan de bal waren we te slordig. Onze goal kwam tot stand uit een balverovering en een snelle counter. Binnen vijf seconden lag de bal in het doel (1-1 – red.).”

Het was één van de zaken die de onder-19 zich had voorgenomen: om bij balwinst met twee snelle loper via zo weinig mogelijk tussenstations de bal in de diepte te krijgen. Vanavond kan de ploeg tegen Vitesse laten zien of het van de situaties van zaterdag heeft geleerd. Schoenmakers: “We hebben de beelden bekeken en kunnen laten zien of we in balbezit nu vaker betere keuzes maken. Dat Vitesse nog geen punt heeft, zegt me eigenlijk helemaal niets. We hebben wel wat informatie over ze, maar richten ons vooral op de ontwikkeling van ons eigen spel.”

Qua spelersmateriaal zitten de coaches ruim in de keuzes. “Kian Slor is er nog niet bij door een blessure en Corvin Braun is helaas ook geblesseerd afgehaakt afgelopen zaterdag. Maar de concurrentie op veel posities is duidelijk aanwezig; in de aanval aan de buitenkanten en ook centraal achterin maken we elke wedstrijd weer een afweging op basis van het beeld in de wedstrijden, op de trainingen en houding en gedrag van de spelers.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws