Zure nederlagen A1 en B1.

Woensdag 09 februari 2011 om 21:20

De oudste jeugdteams van FC Groningen/Cambuur hebben in de strijd tegen degradatie geen goede zaken gedaan. Zowel A1 als B1 leden namelijk een nederlaag. C3 en D1 speelden gelijk terwijl C1, tegen VA FC Twente, de enige zege van de dag behaalde.

Doelpunten uit de wedstrijden van B1, C1 en D1 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd!
———————————————————————————-
FEYENOORD/EXC. A1 3-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
In de eerste helft was er op Varkenoord aanvankelijk niets aan de hand voor het vlaggenschip van de jeugdopleiding. Tot de 27ste minuut toen de Rotterdammers op voorsprong kwamen. In het vervolg kregen de gasten geen vat meer op spel en bij rust leek de strijd reeds gestreden bij een 3-0 achterstand. Na de thee was alles anders en de ploeg van trainer Paul Raveneau kwam furieus uit de kleedkamers. Yoell van Nieff schoot een vrije trap raak en nog geen minuut later had dezelfde Van Nieff de spanning weer volledig terug gebracht. Zo waren er nog geen drie minuten in de tweede helft gespeeld en stonden de zaken er ineens heel anders voor. In het vervolg ging groen-wit fel op jacht naar de gelijkmaker en kansen waren er zeker, bijvoorbeeld kopballen van Alim Ozturk en Nick Bakker. Ook uit een scrimmage had zomaar de gelijkmaker kunnen vallen. In de slotminuut belandde een vrije trap van de thuisploeg nog op de paal. Had FCG A1 in de eerste helft net zo gespeeld als in de tweede dan was er aan dit duel zeker iets overgehouden.
scoreverloop | 1-0 (27.), 2-0 (33.) , 3-0 (45.), 3-1 Yoell van Nieff (46.), 3-2 Yoell van Nieff (47.)
opstelling | Stefan van der Lei, Paulo Francisco, Alim Ozturk (90.Frederik Specken), Nick Bakker, Lucas Bijker, Atilay Batbay, Frits Dantuma, Yoell van Nieff, Sicco Bouwer (26.Arjan Akkerman), Mark Diemers (80.Jesse Renken), Henk Bos (85.Ardavazd Gazarjan).
FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 3-4 WILLEM II/RKC B1
In een duel waarin veel belangen op het spel stonden, stapten de mannen van trainer Moltmaker met lege handen van het veld. Beide ploegen zijn verwikkeld in een degradatiestrijd en vooraf had het combinatieteam uit Brabant twee verliespunten minder dan de FC. Toch startte de thuisploeg prima. Al na drie minuten werd een voorsprong genomen door Tigran Gazarjan. Lang duurde de vreugde niet want vier minuten later stond er alweer een gelijke stand op het scorebord. In de 28ste minuut belandde de bal, na een scrimmage voor het Brabantse doel, voor de voeten van Noureddine Boutzamar die de bal laag en hard inschoot. Na rust leverde het eerste gevaar voor het doel meteen een treffer op. Ditmaal echter wel in het voordeel van Willem II/RKC waardoor de ploegen weer opnieuw konden beginnen: 2-2. Een kwartier voor tijd namen de gasten voor de eerste maal een voorsprong waarna Tigran Gazarjan met een afgedwaalde voorzet een punt leek veilig te stellen. Helaas ging het toch nog mis. De arbiter zag aan Groningse zijde een handsbal en die werd feilloos binnen geschoten. Een wedstrijd waarin veel gebeurde maar waarin FCG niet het gewenste resultaat behaalde.
scoreverloop | 1-0 Tigran Gazarjan (3.), 1-1 (7.), 2-1 Noureddina Boutzamar (27.), 2-2 (46.), 2-3 (64.), 3-3 Tigran Gazarjan (74.), 3-4 (77.pen.)
opstelling | Wieger Sietsma, Tolgahan Cicek, Marnick Ottens, Hans Hateboer, Ron Janzen, Glenn Bijl, Bryan Inge, Noureddine Boutzamar, Ifeayi Gorissen, Tigran Gazarjan, Emre Cayiroz (61.Martin Kamstra).
FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 2-0 VA FC TWENTE C1
Op een regenachtig, koud en winderig Corpus den Hoorn boekten de tweedejaars C-junioren de tweede opeenvolgende overwinning. Na de 4-1 van vorige week tegen koploper Ajax, werd nu VA FC Twente aan de kant gezet. Al na twee minuten leken de Tukkers op voorsprong te komen maar de treffer werd door de arbiter uiteindelijk afgekeurd. In de eerste helft deden de ploegen weinig voor elkaar onder hoewel de thuisploeg voorin wat dreigender was. Vlak voor rust knalde Richairo Zivkovic de bal op de lat. FCG bleef echter in balbezit en uit dezelfde aanval wist Anton Hekman alsnog raak te schieten. In de tweede helft had de thuisploeg wel duidelijk een overwacht. In de 46ste minuut miste Zivkovic de kans om de voorsprong te verdubbelen. De gasten schoten daarentegen een vrije trap nog tegen de paal. In de 56ste minuut besliste invaller Amedi Ndayisaba de wedstrijd met zijn eerste competitietreffer van dit seizoen.
scoreverloop | 1-0 Anton Hekman (33.), 2-0 Amedi Ndayisaba (56.)
opstelling | Robin Mennega, Daro Faraj, Keziah Veendorp, Roland Baas (58.Jonah van der Werf), Jim de Leeuw, Daan Smit (36.Justin Klunder), Kasper Oldenburger (45.Amedi Ndayisaba), Youri Schuur (50.Gijs Jasper), Richairo Zivkovic, Willem Gootjes, Anton Hekman.
PSV C2 1-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
In de voorjaarscompetitie pakte de ploeg van trainer Erik Muntendam een punt op De Herdgang. De Eindhovenaren namen meteen het heft in handen terwijl de gasten enkel wat speldenprikken konden uitdelen. Echt hele grote kansen werden niet gecreeerd waardoor er na 35 minuten nog niet gescoord was. Na de thee kende de FC een goed begin en dit leverde een tweetal mooie kansen op. Daarna was het toch weer PSV wat de klok sloeg en hun overwicht werd beloond met een treffer. Vier minuten na de Brabantse voorsprong kreeg FCG alweer de kans om op gelijke hoogte te komen. Juhnino Bacuna miste de strafschop maar de arbiter liet overnemen aangezien de PSV-goalie te vroeg uit zijn goal was gekomen. In tweede instantie legde Rutger Etten aan vanaf elfmeter en hij faalde niet: 1-1. In de allerlaatste minuut leek de thuisploeg nog aan de haal te gaan met de drie punten maar dit doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.
scoreverloop | 1-0 (54.), 1-1 Rutger Etten (58.pen.)
opstelling | Erwin Heidekamp, Niels Ridderstap, Arthur Ymele Feudjio, Mohammed Abdul Karim, Dennis van Duinen, Rutger Etten, Tiuri Schieving, Gerald Postma (55.Jari Slort), Lukas Siemers, Juhnino Bacuna, Dave Bosgraaf (50.Wessel Koomans).
FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 1-1 VA FC TWENTE D1
Ondanks een veldoverwicht en een legio aan gemiste kansen stapte de ploeg van trainer Hugo met slechts een punt van het veld. In de beginfase begon de thuisploeg fel en werd duidelijk dat men revanche wilde nemen op de 6-2 nederlaag die men eerder dit seizoen in Hengelo leed. Eike Begemann kwam tweemaal vrij voor de doelman maar miste. Dankzij een prachtige knal van afstand in de vijfde minuut zette Daan Wijma de groen-witten al vroeg op voorsprong. Er ontstond een leuk duel en ook de Tukkers waren in de tegenstoten gevaarlijk. Na ruim een kwartier spelen redde doelman Sebastiaan Meijwaard in eerste instantie maar in de rebound kwam toch de gelijkmaker tot stand. Voor rust had FCG echter een voorsprong moeten nemen, maar het laatste zetje ontbrak telkens. In het tweede half uur begon FCG ook beter maar een tweede goal kon maar niet geforceerd worden. De gasten kenden daarna een kleine opleving en in die fase hadden de Tukkers ook het betere van het spel. In de laatste tien minuten heerste de thuisploeg opnieuw. Eike Begemann miste een grote kans en uit de allerlaatste aanval schoot Brandon Hartsuiker vanuit kansrijke positie de bal naast het doel. Een leuk een aantrekkelijk duel eindigde aldus onbeslist maar de drie punten hadden gezien het aantal kansen, waaronder nog een tweetal schoten op de lat, in Groningen moeten blijven.
scoreverloop | 1-0 Daan Wijma (5.), 1-1 (17.)
basisopstelling | Sebastiaan Meijwaard, Dennis Molema, Jan Hup, Mathijs Elderman, Lorenzo Valente, Jasper Kingma, Ids Hannema, Martijn van Maastrigt, Ruendel Martina, Daan Wijma, Eige Begemann.