string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zondag onthulling tribunenamen en afscheid van Matavz.

Dinsdag 25 oktober 2011 om 14:26

In de 352ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het gelijkspel tegen FC Twente, kijkt hij vooruit naar een nieuw topduel, zondag tegen Feyenoord en meldt hij de diverse activiteiten rondom deze uitverkochte wedstrijd in Euroborg.

“Afgelopen zondag hebben we na een spannende wedstrijd een verdienstelijk 1-1 gelijkspel weten te boeken tegen kampioenskandidaat FC Twente. De sfeer in het stadion was op alle fronten wederom positief te noemen en dat doet ons uiteraard goed. We kijken dan ook uit naar komende zondag als in Euroborg een nieuw topduel in eigen huis op het affiche staat, namelijk tegen Feyenoord. Ook deze thuiswedstrijd is weer uitverkocht.”
Tribunenamen
“Voorafgaand aan de topper tegen Twente hebben we de Piet Fransen Tribune officieel in gebruik genomen en de verkiezing van de tribunenamen achter de doelen bekend gemaakt. De zuidzijde gaat vanaf nu door het leven als de Koeman Tribune en de noordzijde in Euroborg is de Tonny van Leeuwen Tribune geworden. Wij willen alle supporters, die hebben meegedaan aan deze verkiezing hartelijk danken voor hun inbreng en hun stem. Op deze manier geven we namelijk na het vertrek uit het Oosterpark met elkaar steeds meer historie aan ons nieuwe stadion.”
“Zondag voorafgaand aan de confrontatie met Feyenoord zullen we de namen achter beide doelen onthullen. We hebben de afgelopen dagen contact gelegd met de betrokken families Van Leeuwen en Koeman. Het is leuk om te melden dat Erwin Koeman de uitnodiging om zondag in Euroborg aanwezig te zijn, heeft aangegrepen. Uiteraard is vader Martin Koeman ook aanwezig, hij is immers werkzaam binnen de club, zeer betrokken en bij bijna elke thuiswedstrijd zit hij op de tribune. En ook Ronald Koeman is er vanzelfsprekend, als trainer/coach van tegenstander Feyenoord. Kortom: hartstikke mooi dat de volledige voetbalfamilie Koeman bij dit officiële moment kan zijn. En uiteraard is er ook familie van Tonny van Leeuwen aanwezig.”
Afscheid
“In de rust van de wedstrijd FC Groningen – Feyenoord zullen wij officieel afscheid nemen van Tim Matavz. Zoals bekend verkochten wij Matavz een dag voor het sluiten van de transfertermijn aan PSV en Tim diende zich dan ook direct aan te sluiten bij de Eindhovense selectie. Tijd om afscheid te nemen van ons publiek was er nog niet. Zondag kunnen we hem alsnog het afscheid bieden, dat Tim verdient. Hij scoorde in precies 100 officiële wedstrijden voor FC Groningen 46 doelpunten. Een bijzonder hoog gemiddelde van bijna 1 op 2.”
Pendelbusdienst
“Afgelopen zondag kon voor het eerst gebruik worden gemaakt van een pendelbusdienst vanaf de P&R Hoogkerk, halte F, naar Euroborg en terug. Van dit initiatief is bij de start behoorlijk gebruik gemaakt. Omdat door drukte bij onze thuiswedstrijden de wegen rondom Euroborg vol lopen, hebben we samen met Arriva Touring dit alternatief bedacht om een betere doorstroming en bereikbaarheid te creëren.”
“Vanaf 13.15 uur tot 14.15 uur rijdt er om de 10 minuten een bus naar Euroborg om de bezoekers af te zetten voor bij het stadion. Na afloop kan vanaf 16.15 uur tot 17.15 uur van de omgekeerde weg richting P&R Hoogkerk gebruik worden gemaakt. Ook dan rijdt er iedere 10 minuten een pendelbus. Dus: geen file en geen parkeerproblemen. De kosten voor deze service bedragen 2 euro per persoon voor een retourtje.”
Proef
“Arriva Touring en FC Groningen zijn tevreden over de eerste resultaten. Het is een proef en we gaan er de komende thuiswedstrijden mee door. Daarna zal een evaluatie plaatsvinden. We krijgen vragen van supporters of er naast Hoogkerk ook andere opstapplaatsen voor pendelbussen mogelijk zijn. We hebben met Arriva Touring afgesproken dat we eerst de uitkomsten van deze proef vanuit Hoogkerk gaan bekijken.”
Eredivisie Live 10-daagse
“FC Groningen – FC Twente was zondagmiddag voor iedereen in Nederland met digitale televisie gratis te volgen via Eredivisie Live. Van 14 tot en met 23 oktober hield de nationale voetbalzender namelijk de Eredivisie Live 10-daagse en was het hoofdkanaal van de voetbalzender bij bijna alle TV-aanbieders gratis te bekijken. Bijna 1,3 miljoen mensen (1.266.900 – red.) hebben onze wedstrijd afgelopen zondag live gevolgd. Een record voor FC Groningen.”
“In totaal keken bijna drie miljoen unieke personen afgelopen weekend naar Eredivisie Live. Om precies te zijn: 2.947.000. Hiermee werd het kijkersrecord van vorige week al direct weer verbroken. De Klassieker Ajax – Feyenoord was met 1,6 miljoen kijkers (1.630.200 – red.) de best bekeken wedstrijd afgelopen weekend. Evenals vorige week was Eredivisie Live met deze cijfers de best bekeken digitale TV zender van Nederland. Onder meer Ziggo, UPC en KPN werkten mee aan de Eredivisie Live 10-daagse.”
Vergadering
“Morgen (woensdag – red.) is de Algemene Ledenvergadering van de Coaches Betaald Voetbal. Bij deze bijeenkomst in Hoenderloo zullen onder anderen Pieter Huistra, Erwin van de Looi, Dick Lukkien, Peter Jeltema en diverse jeugdtrainers van FC Groningen aanwezig zijn. De belangenvereniging voor de coaches in het betaalde voetbal verwacht zo’n tweehonderd trainers op de ledenvergadering.”
Borrel op locatie
“Maandagavond wordt voor de tweede keer dit seizoen de borrel op locatie gehouden voor onze sponsorrelaties. Dit keer stelt hiervoor onze sponsorrelatie de Familie Wilner – specialisten in fijne vleeswaren, kerstpakketten en wijnen – haar locatie in Roden beschikbaar. Bij deze gelegenheid is ook burgemeester Hans van der Laan van de Gemeente Noordenveld te gast.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard