string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Zondag: naar eerste training in Haren’.

Dinsdag 19 juni 2012 om 12:17

In de 384ste nieuwsbrief namens directie en management kijkt algemeen directeur Hans Nijland terug op de ontwikkelingen van de afgelopen week en kijkt hij in de agenda voor de komende dagen, waarin onder meer de eerste training van 2012/2013 gepland staat.

“Zondag kwam er met de derde nederlaag van het Nederlands Elftal een einde aan de deelname van Oranje aan het Europees Kampioenschap in Polen en Oekraïne. Met drie verliespartijen had niemand op voorhand rekening gehouden. Voor keeperstrainer Ruud Hesp van Oranje en FC Groningen breekt nu de vakantie aan. Ook voor Nicklas Pedersen en Denemarken is het toernooi na de nederlaag tegen Duitsland nu voorbij.”
“Hoewel Zweden al is uitgeschakeld, speelt de ploeg vanavond nog tegen Frankrijk. Daarmee zal ook voor oud-FC’er Andreas Granqvist een einde komen aan het toernooi. Vanuit de UEFA ontvangt FC Groningen een vergoeding voor deelnemende spelers aan het EK. Op basis van de informatie van de KNVB zal dit bedrag in totaal rond de 150.000 euro liggen. In december wordt overigens pas exact duidelijk hoeveel de vergoeding zal bedragen.”
Transfers
“Of Nicklas Pedersen in het nieuwe seizoen een nieuwe club heeft, zal in de komende periode blijken. Danny Holla heeft inmiddels een nieuwe werkgever gevonden. Met ADO Den Haag hebben we een akkoord bereikt over zijn transfer. Zijn contract in Groningen liep nog een jaar door. Met de overgang is een bedrag van 167.500 euro gemoeid waarbij er mogelijk nog een bonus volgt bij goede prestaties van ADO Den Haag. Voor Thomas Enevoldsen bestaat net als voor Pedersen belangstelling van het Belgische KV Mechelen.”
“Over precies vijf dagen staat in Haren de eerste training van het nieuwe seizoen alweer op het programma. Trainer Robert Maaskant begint zondag aan een periode van zeven weken in de aanloop naar het eerste competitietreffen op zondag 12 augustus, uit tegen FC Twente. De selectie voor het seizoen 2012/2013 is nagenoeg rond. Zes van de zeven nieuwelingen zullen komende zondag hun opwachting maken. Genéro Zeefuik zal later bij de groep aansluiten.”

“Uiteraard bent u van harte welkom om de eerste training bij te wonen en kennis te maken met de nieuwe selectie. Aanvang van de training is 14.30 uur en de toegang is gratis. Trainer Robert Maaskant zal tijdens de training te horen zijn via zijn ‘head-set’. Verder is er muziek en alle gelegenheid om wat te eten en te drinken langs het veld. U vindt Sportpark De Koepel aan de Scharlakenlaan. Auto’s kunnen geparkeerd worden aan de Geertsemaweg in Haren.”
Kijkdag Euroborg
“De seizoenkaartverkoop voor de nieuwe jaargang is in volle gang. In diverse media wordt deze weken geadverteerd voor seizoenkaarten in Euroborg. Zo zullen deze week bijna een half miljoen personen worden bereikt met een advertentie in regionale huis-aan-huis-bladen en zijn commercials te horen op RTV Noord en RTV Drenthe. Ook komend jaar verwachten we weer nagenoeg iedere thuiswedstrijd in een volle Euroborg te spelen.”
“Dit ondanks het feit dat we na afloop van vorig seizoen meer opzeggingen kregen dan in de afgelopen jaren. We merken echter dat er ook weer veel belangstelling van een nieuwe groep supporters. Komende zondag wordt in ons stadion tussen 10.00 en 14.00 uur een extra kijk- en seizoenkaartverkoopdag gehouden, omdat we de gelegenheid willen bieden ook buiten kantooruren het stadion te bezoeken. Iedereen is van harte welkom eens een kijkje te nemen in het Euroborg, een stoel uit te zoeken of iets aan te schaffen in de Fanshop.”
Onderhoud
“Het stadion wordt deze weken volop klaargemaakt voor komend seizoen. De verbouwing van het West-gebouw is in volle gang. De commerciële afdeling verzorgt tijdens deze periode enkele rondleidingen in combinatie met een lunch voor sponsorrelaties. Afgelopen week is een start gemaakt met het aanbrengen van een nieuwe ‘coating’ op de omloop door SW Schilders.”
“Gisteren (maandag – red.) is een groep vrijwilligers begonnen met een grote schoonmaakbeurt van het bezoekersvak en de tunnel naar het uitvak. Ook dit seizoen willen we onze eigen supporters en die van de tegenstanders weer gastvrij verwelkomen en daar hoort natuurlijk ook schoon vak bij. Het is geweldig dat weer een grote groep vrijwilligers zich hiervoor inzet.”
Groby
“Komende week zal de Junior Club samen met clubmascotte Groby weer allerlei leuke activiteiten bijwonen. Woensdagmiddag vindt de laatste clinic voor E-pupillen plaats op Sportpark Corpus den Hoorn. Al drie weken staat de Junior Club hier met een stand waar allerlei leuke FC Groningen-artikelen worden uitgedeeld. Deze laatste keer zal Groby er ook bij zijn om alle jonge voetballers aan te moedigen. En zondag is Groby natuurlijk samen met de Junior Club aanwezig bij de eerste training in Haren.”
Maatschappelijk
“Afgelopen vrijdag won het FC Groningen-team van werkzoekenden de eerste ronde van de Dutch Career Cup in Zwolle door in de finale SC Veendam met 3-0 te verslaan. Zaterdag werd door Jeugdvoetbal De Held uit Hoogkerk op een pupillentoernooi liefst 750 euro ingezameld voor Make-A-Wish Nederland.”
“Zaterdagmiddag komt Oud FC Groningen in actie. In die ploeg spelen onder anderen en onder voorbehoud Henk de Haan, Martin Drent, Anne Mulder, Melchior Schoenmakers, Theo ten Caat, Jan Veenhof en Walter Waalderbos. De ploeg speelt vanaf 17.00 uur een finalewedstrijd van het 24-uurstoernooi van SV De Heracliden in Uithuizermeeden. Onder de noemer Heracliden voor Spieren wordt hier geld ingezameld voor ‘Spieren voor Spieren’.”
“Komende zondag wordt de ‘Dag van het park’ gehouden in Hoogezand-Sappemeer. Dit evenement waar ook Fier4Grunn aan zal deelnemen is een sociaal multicultureel ingevulde dag waarin kunst, cultuur en sport centraal staan. Onder anderen Ali B zal een optreden verzorgen.”
Agenda
“Vanochtend zijn opnames gemaakt voor een promotieactie van bedrijfstafeltennis. Op een minitafeltennistafel heb ik kennis gemaakt met een nieuw product, genaamd iPONG. Dan zal ik nog een blik werpen in mijn eigen agenda voor de rest van de week. Vanavond zal ik in hotel Faber te Hoogezand een lezing geven voor ‘de Zijlen’ waarbij het thema is ‘betekenis boven beperking’. Morgenavond (woensdag – red.) zal ik een lezing geven voor A7 koeriers in de Hamermolen te Ugchelen.”
“Vorige week is discussie ontstaan over het FC Groningen-logo dat wij sinds 2009 voeren. Na het seizoen 2011/2012 waarin het jubileumlogo werd gevoerd in het kader van het 40-jarig bestaan van de club, hebben we het logo uit 2009 onder de aandacht gebracht van onder meer de media. Van supporters kregen wij klachten over de kwaliteit van dit logo. Met een afvaardiging van de klankbordgroep zal facilitair manager Jaap Kruizenga later vandaag deze discussie voeren op een extra ingelaste bijeenkomst. De uitkomst van dit gesprek zullen we in de loop van deze week terugkoppelen via onder meer deze website.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard