‘Zondag discussiemiddag over ontwikkelingen in het voetbal’

13 februari 2018

In de 667ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, kijkt hij vooruit naar het uitduel van vrijdag met VVV-Venlo en benoemt hij de discussiemiddag voor supporters, zondag in het Noordlease Stadion

“We hebben zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag een puntje gesprokkeld. Niet meer en niet minder. Het niveau van de wedstrijd was niet best en daar kwam na afloop de onrust rondom Lars Veldwijk nog eens overheen. Het zijn randzaken die we niet kunnen gebruiken en te veel negatieve energie kosten.”
 
“We hebben dan ook met elkaar afgesproken ons alleen nog te richten op het boeken van sportieve resultaten in de resterende competitiewedstrijden. Alle andere zaken moeten ondergeschikt gemaakt worden. Immers; niemand is groter dan de club. We hebben al onze energie nodig om weg te blijven bij de onderste plaatsen in de Eredivisie en die klus wordt nog stevig genoeg. Vrijdagavond spelen we de uitwedstrijd tegen VVV in Venlo.”
 
Bezoek Hateboer
“Deze week is er Europees voetbal en dit betekent dat de nodige voormalig FC-spelers internationaal in actie komen. Bijvoorbeeld Hans Hateboer, die donderdagavond met Atalanta Bergamo in Dortmund het UEFA Europa Leagueduel met Borussia Dortmund speelt. Een aantal collega’s maakt van deze mogelijkheid gebruik om de speler uit Beerta op relatief korte afstand van Groningen aan het werk te zien.”
 
Discussiemiddag
“Tot slot graag opnieuw aandacht voor de discussiemiddag ‘Waar gaat het Nederlands voetbal heen en welke plek neemt FC Groningen in?’, die we aanstaande zondag houden in het Noordlease Stadion. Na het openingswoord van dagvoorzitter Tjeerd van Dekken, zal huisjurist Wim Entzinger beginnen met een toelichting op de juridische structuur van de club en de rol van het Gouden Aandeel daarin meenemen.”
 
“Pieter Nieuwenhuis van het bureau Hypercube zal vervolgens schetsen hoe het Nederlandse voetballandschap er in de toekomst uitziet en wat er mogelijk gaat gebeuren als er bij FC Groningen niets verandert.”
 
Panel
“Tijdens de Forumdiscussie zullen diverse vormen van private investeringen in het betaalde voetbal besproken worden. De panelleden zondagmiddag zijn journalist Iwan van Duren van Voetbal International, directeur Bartel Berkhout van Nyenrode Sports, voorzitter John de Jonge van de Supportersvereniging FC Groningen en ondergetekende.”
 
“Tijdens het tweede deel van de middag krijgen vooral de aanwezigen in de zaal de mogelijkheid hun vragen en opmerkingen te plaatsen. Aanmelden voor de discussiemiddag kan eenvoudig door de naam of namen te mailen naar .”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws