‘Zondag afscheid van vertrekkende mensen en huldiging Doan’

24 april 2018 / vandaag

In de 677ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op de feestelijke avond in Autoborg bij sponsorrelatie Noordlease en kijkt hij met name vooruit naar de laatste thuiswedstrijd in de Eredivisie van dit seizoen.

“Gisteren (maandag – red.) hebben we een prachtige feestelijke avond gehad in Autoborg bij onze zeer gewaardeerde sponsorrelatie Noordlease. De avond, die werd omlijst met optredens van diverse artiesten, stond in het teken van onze opleiding onder de titel ‘Sterren voor en van de FC’. Diverse jeugdspelers hadden een rol tijdens de avond, waarbij ook veel jeugdtrainers aanwezig waren. We willen graag nog meer investeren in faciliteiten binnen de opleiding.”
 
Opbrengst
“Via de feestelijke avond – met onder meer een verloting en een veiling van exclusieve kavels – hebben we 100.450 euro weten te werven voor de volgende stap in het verder professionaliseren van onze opleiding. Een geweldige opbrengst, waarvoor wij een ieder die hieraan op welke wijze dan ook heeft bijgedragen hartelijk willen danken!”
 
“De avond begon al met zeer goed nieuws. Zoals inmiddels ongetwijfeld bekend is, hebben wij de optie in de huurovereenkomst met Gamba Osaka weten te lichten, waardoor Ritsu Doan de komende drie seizoenen onder contract staat bij FC Groningen. Daar zijn we uiteraard zeer blij mee. Net als met het langer binden van onze jeugdige talenten Ludovit Reis en Tom van de Looi. Net als Doan hebben zij nu tot medio 2021 een verbintenis met de club.”
 
Laatste thuiswedstrijd
“Zondagmiddag spelen we om 14.30 uur onze laatste thuiswedstrijd van dit Eredivisie-seizoen. De tegenstander is Excelsior. Traditiegetrouw nemen we na de laatste reguliere thuiswedstrijd in de competitie afscheid van vertrekkende mensen. Zondag zullen we daarom na afloop op het veld aandacht schenken aan onze vertrekkende hoofdtrainer Ernest Faber en zijn assistent Marcel Groninger.”
 
“We nemen ook afscheid van de spelers, die ons na dit seizoen sowieso zullen gaan verlaten. Op dit moment zijn dat Kasper Larsen en Yoëll van Nieff. Met name voor Van Nieff wordt het een bijzondere middag, want de Stadjer mag met recht een kind van de club worden genoemd. Hij doorliep onze jeugdopleiding op Corpus den Hoorn en speelde bijna honderd wedstrijden in het eerste elftal. Zondag wordt voor Van Nieff – in ieder geval voorlopig – zijn laatste wedstrijd met FC Groningen in het Noordlease Stadion.”
 
Huldiging
“Daarnaast hebben we na afloop van het thuisduel met Excelsior ook een huldiging op het veld. Ritsu Doan is door de supporters namelijk verkozen tot Payt Speler van het Jaar. Hij behaalde in de tot dusver gespeelde wedstrijden de meeste stemmen en hoewel er nog twee competitieronden op het programma staan, kan de Japanner in de totaalstand niet meer worden ingehaald door zijn achtervolgers.”
 
Collecte en veiling
“Rondom de thuiswedstrijd van zondag houdt de Supportersvereniging FC Groningen een collecte en een veiling. De opbrengst ervan is bestemd voor het Ronald McDonald Huis Groningen, dat zieke of gehandicapte kinderen en hun familie bijstaat. Aan iedereen het verzoek om aanstaande zondag één euro contant mee te nemen naar het Noordlease Stadion. Er is na afloop een kleine veiling voor leden van SV FC Groningen in het Supportershome door veilingmeester Martin Drent.”

“Vervolgens zullen er vanaf dinsdag 1 mei om 16.00 uur tot donderdag 10 mei om 19.30 uur online meer dan vijftig ‘kavels’ onder de hamer gaan van onder anderen spelers en oud-spelers en het clubkostuum van ondergetekende. Hiermee wordt geld gegenereerd voor het Ronald McDonald Huis Groningen, dat ook één van de goede doelen is binnen onze Stichting FC Groningen in de Maatschappij.”
 
Rondleidingen en felicitatie
“Vandaag (dinsdag – red.) en morgen (woensdag – red.) worden er in het in aanbouw zijnde TopsportZorgCentrum rondleidingen gegeven aan vijfjaarkaarthouders, die zich hiervoor hebben aangemeld.”

"En tot slot van deze nieuwsbrief feliciteren we Feyenoord met het winnen van de KNVB-beker."
 
“Tot volgende week!”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws