string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zivkovic: ‘Zondag wederom voor een doelpunt gaan’.

Vrijdag 01 november 2013 om 13:55

Na 7 punten uit drie wedstrijden en een gewonnen bekerwedstrijd tegen VV Capelle wil FC Groningen de goede vorm van de maand oktober zondag tegen Roda JC een mooi vervolg geven. Nick van der Velden keerde deze week terug op het trainingsveld terwijl Richairo Zivkovic afstevent op zijn basisdebuut in het eerste elftal.

Nick van der Velden zat de afgelopen twee duels niet bij de wedstrijdselectie vanwege een blessure, maar lijkt fit te zijn voor het treffen tegen Roda JC. “Het gaat de goede kant op, al is het altijd even afwachten wat morgen de reactie van het lichaam is. Ik kan er dus nog geen zinnige uitspraken over doen.”
Voetbaldier
Van der Velden is een echt voetbaldier en dus kan hij niet wachten tot hij weer wedstrijden kan spelen. “Ik slaap, eet, leef voetbal en vind het verschrikkelijk om van de zijlijn te moeten kijken. Ik kan er niet tegen als ik niet mee mag doen en baal daar dan ontzettend van.” Hopelijk voor Van der Velden is hij er zondag weer bij in de wedstrijd tegen Roda JC waar FC Groningen zich probeert te handhaven in de top van de Eredivisie. “Het leeft enorm binnen de groep. Als we zondag winnen, kunnen we weer een goede stap maken richting de top.”
Basisdebuut
Richairo Zivkovic kwam dit seizoen 13 maal als invaller in het veld. Daarmee speelde de jonge spits in ieder duel mee. Tegen Roda JC staat de 17-jarige aanvaller naar alle waarschijnlijkheid voor het eerst in de basiself. Zenuwachtig is de jongeling niet. “Ik denk dat ik er wel klaar voor ben. De trainer had me op weg naar het trainingsveld al gezegd dat de kans groot was dat ik zou starten. ‘Dat lijkt me goed,’ zei ik.”
Net als FC Groningen heeft Roda JC een goede reeks neergezet de laatste weken. “Ze zitten in een goede flow en hebben veel punten gepakt. Afgelopen week hebben ze zelfs twee keer van PSV gewonnen. Ik zal me net als anders goed voorbereiden en wil zondag wederom voor een doelpunt gaan.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard