string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Zivkovic moet wedstrijdminuten maken’.

Vrijdag 01 februari 2013 om 15:44

Richairo Zivkovic hoort zaterdag wederom niet bij de wedstrijdselectie van trainer Robert Maaskant voor het treffen met AZ. De 16-jarige aanvaller, die eerder dit seizoen zijn debuut maakte in de hoofdmacht en tot nu toe vier maal in een competitiewedstrijd mocht invallen, wordt bewust uit de wind gehouden.

Zivkovic, eigenlijk nog B-junior, maar voornamelijk actief in de A-jeugd, kwam dit seizoen al voor vier verschillende elftallen in het veld. Naast de invalbeurten in het eerste van de Trots van het Noorden speelde de jongeling voor Jong FC Groningen, FC Groningen A1 en B1. Er is in overleg met het talent door de technische staf een traject uitgestippeld waarin de persoonlijke ontwikkeling voorop staat.
Wedstrijdminuten
“We hebben met Richairo een traject afgesproken,” zegt Robert Maaskant. “Dick Lukkien is daar, in goed overleg met zijn studiebegeleiders, leidend in. We vinden het belangrijk dat hij in zijn ontwikkeling aan voldoende wedstrijdminuten komt.”
Zivkovic ging met FC Groningen op trainingskamp naar Spanje, trainde terug in Nederland geregeld mee met de selectie en ging op stage met het Nederlands Elftal onder zeventien jaar.  “De afgelopen weken is hij van hot naar her gegaan en dat heeft effect gehad op zijn schoolprestaties. We hebben nu in samenspraak met hem afgesproken dat hij wat trainingen bij de A-jeugd gaat doen en daar ook een aantal wedstrijden spelen. Wij denken dat het goed voor hem is om die bal weer eens tegen het net aan te schieten. Dat is in de A-jeugd nu eenmaal gemakkelijker dan in het eerste.”
Week tot week
Onder toeziend oog van assistent-trainer Dick Lukkien wordt van week tot week bekeken wat het beste is. “De Beloften hebben deze week geen officiële wedstrijd dus was de keuze daarom niet moeilijk om te kiezen voor de A-jeugd,” legt Maaskant uit. “Dit kan per week weer verschillen. Het gaat uiteindelijk om zijn wedstrijdminuten en we willen het zo inrichten dat hij tijd kan maken voor zijn school en toch voor zijn ontwikkeling aan z`n normale trainingsuren kan komen.”

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard