string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zivkovic: ‘Moet straks nog wiskunde leren’.

Zondag 03 november 2013 om 15:39

Richairo Zivkovic maakte zondag zijn basisdebuut in het eerste elftal van FC Groningen. De jonge spits kreeg enkele kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Uitrusten zit er voor de 17-jarige Zivkovic niet in. Maandag staat een tentamen wiskunde op het programma.

Richairo Zivkovic stond, net als zo vaak dit seizoen, rustig alle journalisten te woord. Echt lachen kon de jonge spits niet. “Ik vind de media-aandacht geen probleem, maar als je in de laatste minuut gelijk speelt, is het minder leuk. We balen heel erg dat we niet hebben kunnen winnen.”
Scoren
Zivkovic gaf vorige week nog aan dat hij het waarschijnlijk zo`n zeventig minuten vol kon houden. De spits werd echter pas in een laatste minuut van de reguliere speeltijd bij een 3-2 voorsprong vervangen. “Ik heb het goed vol kunnen houden, al had ik op het laatst wel wat krampverschijnselen. Ik weet ook niet of het een publiekswissel was. Ik was niet extra nerveus voor mijn basisdebuut en heb vannacht gewoon kunnen slapen. Het is goed dat ik zo lang heb kunnen spelen, maar ik had vandaag wel moeten scoren.”
Zivkovic is met vier doelpunten topscorer van FC Groningen en had ook tegen Roda JC zijn goaltje kunnen meepikken. “Ik kreeg een aantal kansen en zeker de bal in de tweede helft waar ik één op één op de keeper afkwam had ik moeten maken. Ik hoorde net dat Andraz Kirm ook meeliep, maar ik heb hem niet gezien. Ik was puur gefocust op de keeper en had de bal beter moeten inschieten.”
Wiskunde
Voor wie denkt dat de jonge spits de rest van de zondag lekker kan genieten van zijn basisdebuut in de Eredivisie heeft het mis. “Ik zit midden in de tentamenweek en heb morgen een tentamen wiskunde dat ik straks nog moet leren. Ik heb nog geen tijd gehad om in de boeken te duiken en moet er nog naar kijken. Af en toe is het combineren wel pittig, maar als ik het tentamen had willen uitstellen, had ik dat eerder moeten aangeven. Gelukkig is wiskunde mijn beste vak, dus dat moet wel goed komen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard