string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zesde plaats voor FC Groningen D1 op Eurocup in Delfzijl.

Zondag 12 januari 2014 om 10:45

Op de tweede editie van de Eurocup in Delfzijl is FC Groningen D1 op een zesde plaats geeindigd.

FC Groningen D1 startte de ochtend met een voorrondewedstrijd om de plaatsen 5 tot en met 10 tegen PEC Zwolle D1. Groenwit was oppermachtig en won met maar liefst 5-0. Remco Balk scoorde tweemaal. Coach Edwin Bolt: “Vooraf heb ik tegen de jongens gezegd dat we er bovenop moeten zitten en dat we meer gefocust moeten zijn. Dat is gelukt. Ik ben tevreden over de wedstrijd hoewel we de bal nog beter in kunnen spelen.”
De eerste poulewedstrijd om de plaatsen 5 tot en met 7 ging daarna nipt verloren. Dankzij een treffer van Leonel Miguel namen de Groningers tegen AZ D1 wel snel de leiding. De Alkmaarders bogen de achterstand echter om in een overwinning. Een paar minuten voor tijd raakte Joshua Sion nog de lat. “AZ heb ik hoog ingeschat en ik vind dat we tweemaal goed partij hebben geboden. Maar we mogen soms nog wel wat meer de rust bewaren,” verklaarde Bolt na afloop.
SC Heerenveen D1 was de laatste opponent in het toernooi. Inzet was de zesde plaats. Net als gisteren won de FC de derby van het noorden met gemak. Pim Betzema en Leonel Miguel bezorgden de Groningers een vliegende start en de voorsprong kwam dan ook niet meer in gevaar. Via Joshua Sion, nogmaals Leonel Miguel en Joris Reiziger maakte FC Groningen D1 een handvol doelpunten vol.
Edwin Bolt was content over de tweede dag van zijn pupillen: “We hebben twee goede wedstrijden gespeeld en met iets meer geluk hadden we AZ ook kunnen pakken. De jongens waren zich ervan bewust wat er vandaag moest gebeuren. Wat dat betreft ben ik dan ook heel tevreden hoe ze het hebben opgepakt.”
Eurocup 2014 Delfzijl, tweede dag:
FC GRONINGEN D1 5-0 PEC ZWOLLE D1
1-0 Remco Balk (5.), 2-0 Jarno Deuring (7.), 3-0 Joshua Sion (11.), 4-0 Pim Betzema (15.), 5-0 Remco Balk (16.)
FC GRONINGEN D1 1-2 AZ D1
1-0 Leonel Miguel (1.), 1-1 (3.), 1-2 (5.)
FC GRONINGEN D1 5-2 SC HEERENVEEN D1
1-0 Pim Betzema (2.), 2-0 Leonel Miguel (3.), 3-0 Joshua Sion (6.), 3-1 (7.), 4-1 Leonel Miguel (9.), 4-2 (17.), 5-2 Joris Reiziger (18.)
Het Regioteam werd winnaar van het toernooi. In een afgeladen Brede School Noord werd KV Mechelen onder-13 in de finale met 2-1 verslagen. Het winnende doelpunt viel een minuut voor tijd. Vorig jaar wonnen de Belgen het toernooi.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard