string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zesde jaargang FC Groningen TV donderdagavond van start.

Woensdag 06 augustus 2014 om 15:07

Deze week start het zesde seizoen van FC Groningen TV. In tegenstelling tot de afgelopen jaren zal FC Groningen TV niet twee maar één reguliere aflevering per week tellen. De 15 minuten durende uitzending wordt op donderdagavond om 18.00 uur uitgezonden via FOX Sports Eredivisie en door de abonneezender nog op diverse andere tijdstippen herhaald.

In de afleveringen van FC Groningen TV leggen de programmamakers Emiel Venema en Jos Schoenmaker de nadruk op het wel en wee rond de eerste selectie van de FC en zal er vooral vooruitgekeken worden naar de wedstrijd, die in het daarop volgend weekend op het programma staat.
Antonia
In de eerste aflevering van FC Groningen TV van het seizoen 2014/2015 kijkt Jarchinio Antonia vooruit naar de seizoenouverture van zijn nieuwe club tegen zijn vorige club Go Ahead Eagles, komende zondag in De Adelaarshorst. De snelle vleugelaanvaller praat verder over zijn eerste weken in Groningen, zijn verwachtingen van dit seizoen en daarnaast legt Antonia uit waarom hij zichzelf als een versterking ziet voor FC Groningen.
Spelersbus
FC Groningen gaat komend seizoen in een nieuwe spelersbus op weg naar de uitwedstrijden. Het uiterlijk van de bus is geheel veranderd en heeft nu een uitstraling, die nog meer bij FC Groningen en het gevoel van de supporters past. Aanvoerder Maikel Kieftenbeld laat weten dat zijn ploeg dankzij de nieuwe spelersbus al bij aanvang van een uitduel met 1-0 voor staat. FCG TV was afgelopen zaterdag tijdens de Open Dag van de club bij de onthulling van de bus en sprak daar met de ontwerper en de mensen, die verantwoordelijk zijn voor de fraaie bestickering van de spelersbus.
Bacuna
Na de Open Dag sloot FC Groningen de voorbereiding op het nieuwe seizoen af met een oefenwedstrijd tegen Aston Villa, de club van oud-FC Groningen speler Leandro Bacuna. Tijdens het duel, dat de FC met 4-1 won, viel Bacuna in de tweede helft in bij de Premier Leagueclub. Na afloop liet Bacuna aan FCG TV weten dat zijn terugkeer in Euroborg hem veel deed en dat het hem zeer goed bevalt in Engeland. Ook komen fans van Aston Villa en ploeggenoot Ron Vlaar aan het woord over de Groninger in Britse dienst.
Persdag
Afgelopen maandag hield FC Groningen haar jaarlijkse persdag in de Noordlease Business Corner. Tijdens deze bijeenkomst, in de week voor de start van de Eredivisie, presenteerden directie en management en hoofdtrainer Erwin van de Looi de (sportieve) plannen van FC Groningen voor het nieuwe seizoen. Algemeen directeur Hans Nijland laat weten hoe het is gesteld met de begroting van dit seizoen en met de belangstelling van andere clubs voor spelers van FC Groningen. Van de Looi vertelt over de sportieve verwachtingen en doelstellingen voor het seizoen 2014/2015.
Uitzendingen
FC Groningen TV wordt donderdagavond om 18.00 uur uitgezonden op FOX Sports Eredivisie kanaal 1 en 3. FCG TV wordt herhaald op donderdag om 00.15 uur op kanaal 1 en om 20.30 uur en 01.30 uur op kanaal 3. Vrijdag wordt FCG TV herhaald om 09.20 uur, 12.25 uur en 15.30 uur op kanaal 1 en om 09.30 uur en 10.55 uur op kanaal 3.
Daarnaast zal OOG TV ook dit seizoen weer de afleveringen van FC Groningen TV uitzenden. Met ingang van zaterdag 9 augustus wordt het programma iedere zaterdag om 15.30 uur uitgezonden en vervolgens herhaald tot 9.00 uur de volgende ochtend.
Online
De onderwerpen uit FC Groningen TV zijn na de reguliere uitzendingen ook te zien op deze website en op het YouTube-kanaal van FC Groningen TV: www.youtube.com/fcgroningentv Volg FC Groningen TV ook op Twitter via www.twitter.com/fcgroningentv

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard