Zeges onder-19 en onder-17; Beloften onderuit

13 april 2019

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag in Noordwijk met 2-1 verloren van de koploper in de Derde Divisie Zaterdag. De ploeg van Alfons Arts kwam wel op voorsprong, maar zag hoe de 2-1 ruststand ook de eindstand zou worden. Onder-19 won uit bij Almere, onder-17 zegevierde thuis tegen Vitesse en de onder-15 won van DZOH. Onder-13 speelt zondag uit tegen De Graafschap.

De ploeg van trainer Alfons Arts begon goed aan het duel met de koploper: “We kwamen uit een corner van Daniël van Kaam snel op voorsprong door een goal van Lars Kramer. Even later werd het alweer 1-1 uit een strafschop en vervolgens waren we de betere en gevaarlijkere ploeg. Maar uit het niets kwam Noordwijk uit een verwaaide voorzet op voorsprong.”

“In de tweede helft werd het voor ons steeds lastiger. We hebben het wel geprobeerde en kregen nog wat kansjes, maar werden veel gedwongen tot de lange bal. Het was jammer maar wel verdiend dat we verloren. We hebben ‘voetballend’ niets weggegeven, maar kwamen vooral fysiek tekort deze middag. De komende week zullen we met de ploeg de doelstelling voor de laatste vijf wedstrijden vaststellen,” besloot de FC-trainer.

Opstelling Jong FC Groningen
Jan Hoekstra, Tapmahoe Sopacua, Kellian van der Kaap, Lars Kramer, Luuk Wouters, Daniël van Kaam, Ko Itakura, Tom van de Looi (70’ Jhurrey Margaritha), Matthijs Hardijk, Michael Breij (46’ Daniel Bouman), Jannik Pohl (70’ Gerald Postma).
Rest bank: Pelle Boevink, Marijn Ploem, Tim Riksman.

Scores: 2’ Lars Kramer 0-1, 4’ 1-1, 27’ Nick van Staveren 2-1.

Uitslagen opleiding zaterdag 13 april
FC Groningen onder-15 – DZOH: 8-0
FC Groningen onder-17 – Vitesse: 2-1
Almere City FC – FC Groningen onder-19: 2-4
Noordwijk – FC Groningen onder-23: 2-1
De Graafschap – FC Groningen onder-13: (zondag)

Laatste nieuws