string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Zaterdagavond voor eigen publiek spektakel bieden’.

Dinsdag 17 september 2013 om 13:59

In de 446ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de derby tegen sc Heerenveen, kijkt hij vooruit naar de thuiswedstrijd van zaterdag tegen RKC Waalwijk en benoemt hij diverse activiteiten van deze week.

“Opnieuw hebben we een wedstrijd gespeeld waarin het spektakel centraal stond. De derby tegen sc Heerenveen had afgelopen zondag alles in zich wat voetbal aantrekkelijk maakt. Helaas kregen we daarbij wel twee rode kaarten te verwerken en trokken we met een 4-2 nederlaag uiteindelijk aan het kortste eind. Dat was vervelend en zuur, want in grote delen van de wedstrijd waren we minimaal gelijkwaardig aan de thuisclub en lange tijd leek een gelijkspel de uitkomst te worden van de noordelijke confrontatie.”
Supporters
“We werden in het Abe Lenstra Stadion opnieuw gesteund door een vol gastenvak en dat was na de uitduels met Cambuur in Leeuwarden en Go Ahead Eagles in Deventer voor de derde keer op rij. De volgende uitwedstrijd in competitieverband is tegen FC Twente, op zondag 29 september, en dan hopen we opnieuw op een massaal meereizende aanhang. De mee naar Heerenveen gereisde supporters konden zondag na afloop in ieder geval de vechtlust van de ploeg en de beleving waarmee werd gespeeld, waarderen.”
“Dat idee en die instelling nemen we mee naar zaterdagavond als we om 19.45 uur in Euroborg aftrappen tegen RKC Waalwijk. Voor deze competitiewedstrijd zijn nog voldoende kaarten beschikbaar via de reguliere verkoopkanalen en bij de aanschaf ervan gelden geen restricties. We gaan er voor zaterdagavond voor eigen publiek hetzelfde spektakel te bieden als in de laatste wedstrijden, maar dan wel aan de goede kant van de score te blijven.”
Activiteiten
“Ook deze week zijn er buiten het veld weer de nodige activiteiten. Vandaag (dinsdag – red.) start FC Groningen met de vierde groep, die deelneemt aan de Dutch Career Cup. Nagenoeg alle collega-clubs doen mee aan deze competitie van Stichting Life Goals. Deze organisatie beoogt middels sport bij te dragen aan de participatie en re-integratie van mensen, die maatschappelijk buitenspel staan. In samenwerking met het UWV en USG Restart en (betaald) voetbalorganisaties is een sportprogramma ontwikkeld, waarmee voetbalclubs kunnen bijdragen aan de werkgelegenheid onder Wajongeren. Het eerste toernooi voor de huidige groep is op vrijdag 27 september bij Sparta in Rotterdam.”
Handtekeningenmiddag
“Morgen (woensdag – red.) organiseert de FC Groningen Junior Club exclusief voor haar leden de jaarlijkse handtekeningenmiddag. Aangezien alle eerste selectiespelers hierbij aanwezig zijn, is dit dé activiteit voor de fervente handtekeningenjager. Tussen 13.00 uur en 14.00 uur kunnen leden van de Junior Club de spelers en trainers ontmoeten en een attribuut naar keuze laten signeren. Er is nog een beperkt aantal aanmeldingen mogelijk. Meer informatie is te vinden op de website van de Junior Club, www.fcgroningenjuniorclub.nl, onder het kopje ‘activiteiten’.”
Verkiezing
“Dat Euroborg tot één van de mooiste voetbalstadions van Nederland behoort, daarvan waren wij al langer overtuigd. Steeds vaker worden de mogelijkheden en faciliteiten binnen ons stadion echter ook door derden onderkend. Zo zijn de skybox van de Energy Valley Topclub, de E-Boxx en The Sky Is No Limit Vastgoedbox in Euroborg genomineerd voor de titel De Beste Skybox van Nederland. De verkiezing wordt georganiseerd door VoetbalZaken en BNR SportZaken. Op www.voetbalzaken.nl/besteskybox is de volledige lijst van genomineerde skyboxen terug te vinden en kan op één van de skyboxen bij FC Groningen worden gestemd. Er is een selectie gemaakt van de beste skyboxen bij alle eredivisieclubs.”
“In het programma BNR Sportzaken, dat elke zaterdag tussen 12.00 uur en 13.00 uur te beluisteren is op BNR, zal er voortdurend aandacht zijn voor deze verkiezing. De winnaar wordt op zaterdag 12 oktober bekendgemaakt. FC Groningen vraagt supporters, sponsorrelaties en andere voetballiefhebbers en belangstellenden hun stem uit te brengen op één van de skyboxen in Euroborg via: www.voetbalzaken.nl/besteskybox. Op deze manier genereren we nog meer positieve aandacht voor ons prachtige stadion en de club. Bovendien kunnen stemmers gratis kaarten winnen voor de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Hongarije op vrijdag 11 oktober in Amsterdam.”
Twitter
“Met de mededeling dat we op het officiële Twitter-account van de club, www.twitter.com/fcgroningen de grens van 19.000 volgers zijn gepasseerd, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard