string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Zaterdag start vrije verkoop seizoenkaarten’.

Dinsdag 28 mei 2013 om 14:23

In de 430ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de laatste activiteiten van spelers en staf van dit seizoen, kondigt hij de start aan van de vrije verkoop van seizoenkaarten en benoemt hij diverse activiteiten van deze week, waaronder een ontmoeting met het koninklijk paar in Groningen.

“Vorige week vrijdag hebben spelers en staf in Midlaren afscheid van elkaar genomen tijdens een laatste bijeenkomst van dit seizoen. Nadat eerder al Tim Sparv was uitgezwaaid, werden nu de eerste selectiespelers Oluwafemi Ajilore en Kees Kwakman en trainer Robert Maaskant in het zonnetje gezet. Zij keren na het zomerreces niet meer terug in Euroborg.”
Transfercarrousel
“Wie er bij de eerste training van het nieuwe seizoen op zondag 23 juni om 14.30 uur in Haren wel bij zullen zijn, staat nog niet helemaal vast. Vanaf nu gaat de transfercarrousel weer volop draaien en op dit moment is met geen mogelijkheid te zeggen waartoe dit allemaal zal leiden. Evenmin kunnen we vanaf deze plaats aangeven welke versterkingen er mogelijk zullen komen. Op papier hebben wij voor het nieuwe seizoen momenteel 26 contractspelers voor de eerste selectie.”
“Achter de schermen zijn we druk doende de selectie door te selecteren om zo sportieve en financiële mogelijkheden te creëren om ons te kunnen versterken. De komende periode zullen in dat verband heel wat namen de revue passeren. Wij stellen ons – net als in voorgaande jaren – op het standpunt dat we pas met nieuws naar buiten treden als transfers definitief zijn afgerond. Het reageren op geruchten en elke naam die wordt genoemd, heeft voor ons geen enkele zin. Zoals wel eens eerder in dit verband aangehaald; een broedende kip moet je wat dat betreft niet storen.”
Optimisme
“Al met al kijken wij vol optimisme naar het nieuwe seizoen. En met ons ook een hele grote groep trouwe supporters, die ook voor volgend seizoen hun seizoenkaart weer hebben verlengd. Wij zijn deze supporters ontzettend dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen.”
“Gisteravond (maandag – red.) en vanavond (dinsdag – red.) bellen wij wederom seizoenkaarthouders van wie wij nog geen reactie hebben mogen ontvangen naar aanleiding van onze seizoenkaartmailing. Dit doen we omdat wij zaterdagochtend vanaf 10.00 uur in Euroborg starten met de vrije verkoop van seizoenkaarten. Supporters, die voor die tijd hun eigen plek niet actief hebben gereserveerd, lopen de kans dat hun vaste plek met ingang van het nieuwe seizoen niet meer beschikbaar is. Die teleurstelling willen wij voorkomen.”
Koningspaar
“Dezer dagen staat Groningen in het teken van het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het kersverse koningspaar begint vanaf vandaag (dinsdag – red.) aan een kennismakingsronde langs de twaalf provincies van ons land en doet daarbij als eerste Groningen en Drenthe aan. Samen met onze materiaalman Jan Vijfschaft had ik het genoegen vanmiddag (dinsdag – red.) aanwezig te mogen zijn bij een gezamenlijke lunch met het koningspaar in Roden. Dit is natuurlijk tamelijk uniek en het was dan ook zeer eervol hierbij aanwezig te kunnen en mogen zijn. In totaal waren voor de ontmoeting vijftig inwoners uit Groningen en vijftig bewoners uit Drenthe uitgenodigd.”
Kids United
“Voorafgaand aan de lunch maakte ook Kids United deel uit van het officiële programma van Willem-Alexander en Máxima. Op Landgoed Nienoord mochten tien kinderen uit het door FC Groningen geadopteerde G-team onder het toeziend oog van het koninklijk paar voetballen tegen de zaalvoetballers van Leekster Eagles. Voor Kids United vanzelfsprekend een uniek moment en een enorme eer.”
Ed Zijp
“Vanmiddag (dinsdag – red.) nemen wij in de Essent Lounge van Euroborg afscheid van Ed Zijp. Na een periode van ruim zestien jaar een functie te hebben bekleed bij FC Groningen zal hij per 1 juli terug treden als voorzitter van de Raad van Commissarissen. Om stil te staan bij zijn verdiensten voor de club wordt hem een afscheidsreceptie aangeboden.”
“Zijp was vanaf december 1996 actief bij FC Groningen als bestuurslid en later als lid van de Raad van Commissarissen. Vanaf 1 september 2003 is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen, het orgaan dat toezicht houdt op de directie van FC Groningen. Zijp wordt per 1 juli aanstaande opgevolgd door Bert Middel uit Groningen, voormalig burgemeester van Smallingerland en momenteel dijkgraaf van het waterschap Noorderzijlvest in Groningen.”
Activiteiten
“Hoewel het voetbalseizoen ten einde is, zijn er nog volop activiteiten in Euroborg en evenementen waarbij mensen van de club betrokken zijn. Zo zal ondergetekende morgenmiddag (woensdag – red.) spreken over maatschappelijk verantwoord ondernemen, tijdens een congres voor de drie grootste belangenbehartigers van studenten in Groningen – Studenten Organisatie Groningen, Hanze Studentenbelangen Vereniging en Student en Stad – in de ABN AMRO Business Corner van Euroborg.”
NOVO
“Vrijdagmiddag wordt in diezelfde ruimte een bijeenkomst gehouden ter gelegenheid van de 10-jarige samenwerking tussen FC Groningen en NOVO. Deze stichting streeft ernaar mensen met een verstandelijke beperking via een normale werkomgeving in contact te brengen met de samenleving. Zo voeren de mensen van NOVO, onder goed geschoolde begeleiding, al sinds 2003 klussen uit in en om ons stadion.”
Congres
“Zaterdag zal ik het jaarlijkse Congres van de Club van Clubartsen, het CCC, op Terschelling openen en een inleidend praatje verzorgen. Ieder jaar is een andere betaald voetbalorganisatie gastheer en dit jaar is dat FC Groningen onder leiding van onze clubarts Frank Baarveld.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard