Zaterdag jubileumwedstrijd; mis het niet en kom op tijd!

17 augustus 2021

Een moment waar club, supporters, sponsors en alle betrokkenen zo lang naar hebben uitgekeken. Aanstaande zaterdag speelt FC Groningen na bijna een jaar wachten weer een competitiewedstrijd in Euroborg met supporters op de tribunes. FC Utrecht is op 21 augustus te gast, aftrap 21.00 uur. Het duel staat in het teken van het 50-jarig jubileum van de Trots van het Noorden. 

s21

FC Groningen heeft ter ere van de mooie mijlpaal alle voormalig spelers, stafleden en bestuursleden uitgenodigd voor het speciale openingsduel van het jubileumseizoen voor eigen publiek. De ‘Helden van Weleer’ lopen in de rust van de wedstrijd tegen FC Utrecht een ereronde. Na afloop krijgen alle aanwezige supporters bij het verlaten van het stadion een speciaal aandenken als herinnering aan de bijzondere wedstrijd in Euroborg. Wat dit is, blijft nog even een verrassing.
 
Tijdsloten; kom op tijd
Bij zowel het oefenduel met Venezia als de eerste competitiewedstrijd van vorige week op bezoek bij SC Cambuur, heeft FC Groningen gezien dat de toegangscontrole vanwege de huidige coronamaatregelen meer tijd vergt en langer duurt dan gebruikelijk. Om rijvorming buiten het stadion zoveel mogelijk tegen te gaan en de doorstroom zo goed mogelijk te laten verlopen, gaat FC Groningen werken met tijdsloten. Op die manier wil FC Groningen er voor zorgen dat iedereen op tijd binnen is, voordat om 21.00 uur het eerste fluitsignaal in Euroborg klinkt.
 
Alle bezoekers van de wedstrijd ontvangen deze week een mailing met daarin de tijdsloten. FC Groningen verzoekt de supporters zich aan de tijdsloten te houden. Hierdoor ben je er zeker van dat jij en je medesupporters op tijd in het stadion zijn, ruim voor de aftrap van de wedstrijd. Buiten het stadion geldt de richtlijn om anderhalve meter onderlinge afstand te houden.
 
CoronaCheck-app
Supporters zijn welkom met een volledige vaccinatie óf met een negatief testresultaat via ‘testen voor toegang’. Seizoenkaarthouders kunnen naar binnen met hun seizoenkaart, supporters die tickets hebben besteld in de losse kaartverkoop, hebben een e-ticket. Naast het toegangsbewijs dienen supporters via de QR-code in de CoronaCheck-app aan te tonen volledig te zijn gevaccineerd. De QR-code kun je aanvragen 15 dagen na je tweede vaccinatie. Ben je gevaccineerd met het Janssen-vaccin, dan kun je vier weken na de prik een QR-code aanvragen.
 
Supporters die niet of nog niet lang genoeg zijn gevaccineerd om een QR-code te verkrijgen, dienen in het bezit te zijn van een negatief testresultaat via ‘testen voor toegang’. Deze test mag niet ouder zijn dan 24 uur. Tevens is een geldig ID-bewijs nodig voor toegang. Let op: een vaccinatiebewijs of een geel vaccinatieboekje volstaan niet voor toegang. Zorg dat je een QR-code hebt die in Nederland geldig is. Supporters bij wie de afgelopen zes maanden corona is geconstateerd, kunnen via een GGD een herstelbewijs hiervan aanvragen.
 
Pendelbussen
Ook dit seizoen is Euroborg, net als ieder ander stadion in het betaalde voetbal, rookvrij. Supporters die naar het stadion komen, dienen rekening te houden met onder meer werkzaamheden op de ringweg van Groningen. Kijk voor de actuele stand van zaken op www.groningenbereikbaar.nl
 
Supporters kunnen ook kiezen om gebruik te maken van pendelbussen van sponsorrelatie Drenthe Tours. Deze rijden vanaf twee uur voorafgaand aan de wedstrijd vanaf P&R Haren en P&R Hoogkerk van en naar Euroborg. Een retourtje met de pendelbus kost € 3,- per persoon, waarbij alleen een pinbetaling mogelijk is.
 
FC Groningen kijkt ongelooflijk uit naar het ontvangen van haar supporters. Hoewel de Trots van het Noorden door de huidige coronarichtlijnen haar supporters en sponsorrelaties nog niet kan ontvangen op de wijze die de club voor staat, hoopt FC Groningen dat alle bezoekers aan Euroborg een mooie voetbalavond beleven.

s9

Laatste nieuws