string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Zaterdag bij duel met PSV afscheid van Kieftenbeld’.

Dinsdag 01 maart 2016 om 14:31

In de 568ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het uitduel met FC Twente en kijkt hij vooruit naar de thuiswedstrijd tegen koploper PSV, waarbij voorafgaand aan de aftrap in Euroborg officieel afscheid wordt genomen van Maikel Kieftenbeld.

“We hebben tegen FC Twente onze derde nederlaag op rij geleden. Onze prestatie in Enschede was afgelopen zaterdag onder de maat. We begonnen – net als in de eerdere wedstrijden tegen Ajax en AZ – goed aan het duel, maar zoals ook in de voornoemde wedstrijden komen we tot te weinig kansen en doelpunten. Dat is tot nu toe het euvel van dit seizoen; we zijn te weinig productief.”
Compenseren
“We kunnen en moeten dit compenseren met het steken van heel veel energie in onze wedstrijden. Het affiche van ons volgende competitieduel is daarbij uitdagend. Zaterdagavond trappen we om 19.45 uur af in Euroborg tegen koploper en titelfavoriet PSV. Voorafgaand aan de wedstrijd nemen we op het veld officieel afscheid van onze voormalige aanvoerder Maikel Kieftenbeld. Hij maakte afgelopen zomer na vijf seizoenen FC Groningen de overstap naar Birmingham City, uitkomend in het Championship, het op één na hoogste niveau in Engeland.”
Ongemeen spannend
“Door onze nederlaag tegen FC Twente en de resultaten van de overige wedstrijden, is de hele brede middenmoot van de Eredivisie alleen nog maar verder in elkaar geschoven en blijft de Eredivisie ongemeen spannend. Wekelijks zullen ploegen van positie wisselen en ook wij hebben nog altijd uitzicht op de plekken waar we om willen strijden. Met nog negen speelronden op het programma – en dus nog 27 punten te verdienen – is er dit seizoen nog van alles mogelijk.”
Vrouwenvoetbal
“Voorafgaand aan ons thuisduel met PSV – waarvoor overigens nog een beperkt aantal toegangskaarten verkrijgbaar is en er geen restricties gelden – wordt in Euroborg een samenwerkingsintentie gesloten met SVO BDE. Deze club uit Emmen is de grootste vrouwenvoetbalclub in Noord-Nederland en komt voort uit een samenwerking tussen vv Bargeres, DZOH en SC Erica. Met deze intentieverklaring willen FC Groningen, SVO BDE en enkele andere convenantpartners, het vrouwenvoetbal in Noord-Nederland nog meer onder de aandacht brengen.”
“Hoewel wij binnen FC Groningen om uiteenlopende redenen geen ruimte hebben voor een vrouwenelftal, dragen wij het vrouwenvoetbal wel een warm hart toe. De almaar toenemende populariteit van vrouwenvoetbal herkennen en erkennen wij en dat is positief. Om de activiteiten rond het vrouwenvoetbal verder te stimuleren, gaan wij binnen het samenwerkingsverband met SVO BDE diverse acties opzetten. Op de planning staan onder meer een kaartenactie speciaal voor meiden en vrouwenteams en een meidenvoetbaldag in de meivakantie.”
FC Groningen Buurt Battle
“Afgelopen week is de zesde editie van de FC Groningen Buurt Battle van start gegaan. Deze activiteit van Stichting FC Groningen in de Maatschappij is een jaarlijks terugkerend voetbalproject voor jongeren in de leeftijdscategorie van 10 tot en met 15 jaar, waarbij maatschappelijke betrokkenheid in de buurt centraal staat. Acht weken lang wordt er door de jongeren getraind in de wijk en worden er sociale buurtbijdragen uitgevoerd.”
“Uiteindelijk hopen de jongeren een plekje in het finaleteam van de eigen wijk te bemachtigen. De teams worden op de finaledag op woensdag 20 april gecoacht door de spelers en trainers van de eerste selectie van FC Groningen. De FC Groningen Buurt Battle vindt de komende weken plaats in twaalf verschillende wijken: Lewenborg, Vinkhuizen, SPT, Oosterpark, Beijum, Indische Buurt/de Hoogte, Hoogkerk, Corpus/de Wijert, Gorecht-West, Spoorstraat-Kieldiep, Nieuwe- en Boven Pekela en Ter Apel.”
Rondleiding
“We besluiten deze nieuwsbrief met de mededeling dat morgen (woensdag – red.) ruim 250 Rabo-FC Groningen rekeninghouders – een speciale spaarrekening voor kinderen bij de Rabobank – in acht groepen verdeeld over de dag een rondleiding krijgen in Euroborg.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard