string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Wouter Frencken sportwetenschapper bij FC.

Dinsdag 13 september 2011 om 12:57

In de 346ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de Derby van het Noorden, kijkt hij vooruit naar de competitiewedstrijd van zaterdagavond in Euroborg tegen Excelsior en maakt hij de aanstelling van een sportwetenschapper bij FC Groningen bekend.

“Het mag duidelijk zijn dat de 3-0 nederlaag van afgelopen zondag tegen rivaal sc Heerenveen hard is aangekomen. Met vier punten uit vijf wedstrijden staan we te laag op de ranglijst. We zullen dus met elkaar hard aan de slag moeten om de resultaten te verbeteren. Daartoe krijgen we zaterdagavond de eerste gelegenheid als we om 18.45 uur in eigen huis Excelsior ontvangen. In verband met (weg)werkzaamheden zullen er wegomleidingen gelden richting Euroborg voor wat betreft de parkeerplaatsen P1, P2 en P3. De exacte informatie hierover is vrijdag te lezen op deze website.”
Speciale actie
“Voor de wedstrijd tegen Excelsior zijn nog kaarten beschikbaar en hiervoor geldt geen enkele restrictie, dus vrije verkoop. Daarnaast heeft de FC Groningen Junior Club een speciale actie voor haar leden. Gezien het vroege aanvangstijdstip van de wedstrijd willen wij zoveel mogelijk kinderen de kans bieden in Euroborg deze competitiewedstrijd bij te wonen. Leden van de Junior Club en Green White Bengels kunnen voor slechts 10 euro een kaartje voor de Zuidtribune, ook wel bekend als de Familietribune, kopen bij de Supportersbalie van FC Groningen in Euroborg. Op vertoon van het lidmaatschapspas kunnen leden maximaal vier kaartjes à 10 euro per stuk aanschaffen. De supportersbalie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.”
Aanstelling
“FC Groningen heeft per direct Wouter Frencken (29) aangesteld als sportwetenschapper. Frencken, die momenteel bij Bewegingswetenschappen in Groningen zijn promotieonderzoek naar patroonherkenning in het voetbal afrondt en werkzaamheden verricht bij het Hanze Instituut voor Sportstudies, zal zich binnen FC Groningen gaan bezighouden met het coördineren en ontwikkelen van prestatieanalyse.”
 
“Frencken zal zich vooral gaan richten op het doorontwikkelen van onderzoek rondom talenten in de jeugdopleiding, het monitoren van trainingen bij zowel de jeugd als de eerste selectie en het opzetten van specifieke wedstrijdanalyses bij het eerste elftal. Op deze manier brengen we zo systematisch mogelijk de fysieke, mentale, technische en tactische training- en wedstrijdprestatie van spelers in kaart, ter ondersteuning van trainers en staf. Zij kunnen met deze informatie de prestaties van spelers en teams nog beter maken.”
“Wij menen deze kennis aan onze organisatie te moeten toevoegen om ons als club nog verder te ontwikkelen en dus te verbeteren. Wij maakten op dit gebied al zo’n tien jaar lang gebruik van de expertise van de faculteit Bewegingswetenschappen van de RuG, maar wilden toe naar een verdere professionalisering door hiervoor iemand persoonlijk aan ons te binden.”
Spelersobligatiefonds
“Morgen (woensdag –red.) hebben wij onze reguliere bijeenkomst met de investeerders van het Spelersobligatiefonds van FC Groningen. Na elk transferwindow informeren wij hen persoonlijk over de gang van zaken in de achterliggende periode en de resultaten op transfergebied.”
“Morgenavond is het trainersduo Pieter Huistra/Erwin van de Looi samen met een aantal spelers aanwezig bij het 25-jarig jubileum van restauranthouder Roberto Santanera in Godlinze.”
Activiteiten
“Ook donderdag en vrijdag staan er diverse activiteiten op het programma. Donderdagavond stelt Holland Casino haar vestiging aan het Gedempte Kattendiep open voor onze sponsorrelaties tijdens de zogenaamde ‘borrel op locatie’.”
“Vrijdagmiddag organiseert FC Groningen, in samenwerking met het Businessclub bestuur, wederom een bijeenkomst onder de naam ‘De Warming Up’. Tijdens een lunchsessie, waarvoor een selectie uit ons sponsorbestand is uitgenodigd, wordt vooruitgeblikt op de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Excelsior. De relaties die zich hiervoor aanmelden, wonen exclusief het perspraatje van trainer Pieter Huistra bij, dat ter voorbeschouwing op de wedstrijd van het weekend voor de media wordt gehouden in ons perscentrum.”
Essent
“Vrijdagmiddag komt directeur Corporate Affairs Dig Istha namens Essent het personeel van de club nader toelichten waarom het energieconcern hoofdsponsor is geworden van FC Groningen en wat de plannen van Essent zijn in samenwerking met FC Groningen. Het tekent de betrokkenheid en professionaliteit van onze nieuwe hoofdsponsor met de club, dat Essent het belangrijk acht de mensen binnen FC Groningen inzicht te geven in de bedrijfsfilosofie en ons hierover wenst te informeren.”
Nieuws
“Tot slot: houd u donderdag ons Twitter-account @jdnijland en deze website in de gaten, want dan hebben we nieuws over de naamgeving van de tribunes in Euroborg!”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard