WK met drie FC’ers en drie oud-FC’ers

11 juni 2010

Op het Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika zijn naast twee FC-spelers en keeperstrainer Ruud Hesp de oud-spelers Arjen Robben en Luis Suárez en bovendien ex-trainer Pim Verbeek actief. Komende maandagmiddag is de FC gesloten wegens de eerste Oranje-wedstrijd.

Luis Suárez zal volgens de bondscoach van Uruguay vrijdagavond in Kaapstad aan de aftrap staan van het duel met Frankrijk in Groep A. Zuid-Afrika en Mexico bijten vanmiddag om 16.00 uur het spits af in Johannesburg. Zondagmiddag is Tim Matavz aan de beurt. De spits met rugnummer 23 is de jongste speler in de selectie van Slovenië, dat opent met het duel tegen Algerije. Engeland en Amerika zijn de andere twee ploegen in die groep.
Australië begint zondagavond met bondscoach Pim Verbeek aan het WK in de wedstrijd tegen Duitsland. Maandagmiddag volgt om 13.30 uur in Groep E in Johannesburg de clash tussen twee Europese landen: Nederland en Denemarken. Bij Nederland zit keeperstrainer Ruud Hesp op de bank. Naar alle waarschijnlijkheid start ook de speler met rugnummer 20, Thomas Enevoldsen, vanaf de bank. Oud-FC’er Arjen Robben is nog niet inzetbaar na de hamstringblessure die hij afgelopen weekend opliep maar zal zijn 22 teamgenoten zeer spoedig achterna reizen. Vanwege de wedstrijd van het Nederlands Elftal zal FC Groningen maandagmiddag vanaf 13.00 uur gesloten zijn. Vanaf 10.00 uur op dinsdag 15 juni is de Supportersbalie weer geopend en telefonisch bereikbaar.

Laatste nieuws