Winst Jong FC Groningen; Van Loo stopt strafschop.

Maandag 16 april 2012 om 19:36

Jong FC Groningen heeft maandagavond met 2-1 gewonnen van Jong FC Utrecht. Op Sportpark Corpus den Hoorn scoorden Ben Moussa en Texeira voor rust en keerde Brian van Loo in de tweede helft een strafschop.

Jong FC Groningen begon zeer voortvarend aan het duel. Al na drie minuten spelen stond de 1-0 op het scorebord. David Texeira schoot, Utrecht-goalie Van der Helm kreeg de bal niet goed verwerkt en Hilal Ben Moussa was er als eerste bij om de rebound te benutten, 1-0.
Geen grote kansen
Binnen drie minuten was het echter al weer gelijk. Een vrije trap werd ingekopt door Mike van der Hoorn, 1-1. Daarna kregen beide ploegen lange tijd geen grote kansen meer. In de 37ste minuut werd Matias Jones de diepte ingestuurd. Hij was eerder bij de bal dan de Utrechtse doelman, maar de Uruguayaan werd naar de buitenkant gedreven. De kans voor Groningen leek daarmee verkeken, maar Jones draaide goed naar zijn linkerbeen en leverde een perfecte voorzet af bij de tweede paal, waar zijn vriend en landgenoot Texeira het kopduel van zijn directe tegenstander knap won en prima raak kopte, 2-1.
Dreiging
In de tweede helft kwam Jong FC Groningen een paar keer goed door via de flanken, maar was de voortzetting niet goed. Daardoor bleef het minimale scoreverschil op het bord staan. Tegen het einde van de wedstrijd nam de druk van Utrecht toe en zorgde een aantal hoekschoppen voor dreiging voor het doel van keeper Brian van Loo. Acht minuten voor tijd keerde Haaye Feenstra bij een corner de bal op de doellijn met de hand. Strafschop voor Jong FC Utrecht en rood voor Feenstra. Van Loo ranselde de bal van de stip van Yassin Ayoub echter uit zijn doel en bezorgde de ploeg van trainer Dick Lukkien daarmee drie punten.