Winst Hrustic en Zeefuik, verlies Benschop

15 november 2019 / vandaag

Een handvol FC-internationals is in deze novemberperiode in actie gekomen voor de diverse nationale teams. De komende dagen staan er opnieuw interlands met Groningse inbreng op de rol. Een overzicht.

Donderdag was het de beurt aan Australië om een interland te spelen in Jordanië. De Socceroos wonnen met 1-0 en zijn na vier wedstrijden nog zonder puntverlies halverwege de WK-kwalificatiefase. Ajdin Hrustic kwam niet in actie.

Nations League
Charlison Benschop maakte vannacht als invaller zijn opwachting op Curaçao, dat in Willemstad met 2-1 verloor van Costa Rica. De ploeg is nu afhankelijk van het resultaat bij Costa Rica-Haïti voor het vervolg in de Nations League.

Samir Memisevic viel afgelopen dinsdag nog geblesseerd uit bij de thuiswedstrijd van FC Groningen 2 tegen Feyenoord 2, maar reisde wel af naar Bosnië-Herzegovina voor een tweetal EK-kwalificatie-interlands. Vanavond, vrijdag 15 november, speelt de ploeg thuis tegen Italië. Op maandag 18 november volgt een uitduel met Liechtenstein.

Jong Oranje
Voor Ko Itakura staat een oefeninterland met Japan onder-22 op de rol. Tegenstander op zondag 17 november is Columbia onder-22. Jong Oranje won donderdagavond de uitwedstrijd bij Jong Gibraltar met 6-0. Deyovaisio Zeefuik speelde 81 minuten. Jan Hoekstra en Kaj Sierhuis kwamen niet in actie. Op dinsdag 19 november volgt nog een oefeninterland met Engeland in Doetinchem.

De aan NEC Nijmegen verhuurde Tom van de Looi speelt in de Elite League vanavond, vrijdag 15 november, met Oranje onder-20 in Oldenzaal tegen Tsjechië. Op dinsdag 19 november is er nog een oefenwedstrijd in en tegen Frankrijk. Romano Postema speelt zondagavond 17 november om 19.00 uur met Oranje onder-18 om het WK-brons tegen Frankrijk.

EK onder-19
Tomas Suslov won met Slowakije onder-19 op de EK-kwalificatie in Italië van Cyprus met 2-1. Suslov speelde 50 minuten. Zaterdag 16 november is Malta de volgende tegenstander. Op dinsdag 19 november is de laatste groepswedstrijd tegen Italië. Finland onder-19 nam het woensdag in Denemarken op tegen het thuisland en won met 2-1. Oskari Sallinen kwam niet in actie. Zaterdag is Frankrijk de volgende tegenstander en dinsdag Faer Öer de derde. Uit elke poule gaan de nummers 1 en 2 naar de Elite Ronde.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws