string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Wijnaldum: ‘Rugnummer 25 op aanraden van mijn broer’.

Vrijdag 28 juni 2013 om 18:04

FC Groningen presenteerde vrijdagmiddag in Euroborg twee kersverse aanwinsten: Eric Botteghin en Giliano Wijnaldum. De verdediger is jong, sterk, multifunctioneel en heeft een duidelijk doel: “We gaan er alles aan doen om Europees voetbal te halen.”

Giliano Wijnaldum beet als eerste het spits af op de drukbezochte persconferentie in Euroborg. De 20-jarige vleugelverdediger komt transfervrij over van AZ en tekende een contract voor twee seizoenen. “Ik ben heel blij dat ik hier heb getekend,” vertelde de Rotterdammer. “Voor mij is FC Groningen een stap vooruit. Vooral omdat ik hier de kans heb me verder te ontwikkelen; dat geeft een goed gevoel.”
AZ
Enigszins opmerkelijk is dat Wijnaldum er zelf voor koos te vertrekken bij AZ. Ondanks het feit dat hij in de laatste fase van het seizoen een basisplaats had en ook de bekerfinale speelde. De technische staf van de Alkmaarse club wilde de verdediger dan ook graag behouden. “Dat klopt, er lag zelfs een optie om het contract bij AZ te verlengen,” zegt Wijnaldum.
“Halverwege het seizoen kwam de vraag om de optie te lichten, maar dat wilde ik liever niet omdat ik in die periode nog niet speelde. Later heb ik nog een gesprek gehad met trainer Gertjan Verbeek, maar daarin kreeg ik niet de duidelijkheid die ik graag wilde hebben. Daarop heb ik besloten te vertrekken. Er was interesse van meerdere clubs, maar Groningen was echt heel concreet en had een duidelijke visie. Na de gesprekken met Erwin van de Looi en directeur Hans Nijland heb ik daarom bewust gekozen voor FC Groningen.”
Geluk
Wijnaldum gaat dit seizoen spelen met rugnummer 25. Op eigen verzoek én op advies van zijn broer Georginio, die bij PSV speelt. ‘Toen ik gisteren naar het ziekenhuis reed voor de medische keuring raadde hij me aan nummer 25 te nemen,” vertelt Giliano. “Het zou me geluk brengen, vandaar dit nummer. Of dat ook echt zo is, moeten we natuurlijk afwachten. Maar ik ga er in ieder geval alles aan doen me verder te ontwikkelen en goed te spelen. Voor mij is het seizoen geslaagd als ik de doelen bereik, die ik me gesteld heb én als we Europees voetbal halen. Daar moeten we voor gaan.”

Gerelateerd nieuws.

7 dagen geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

1 week geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’