Weinig spektakel ‘Buiten Euroborg’.

Maandag 24 november 2014 om 12:27

FC Groningen speelde afgelopen weekend in Euroborg een spectaculaire wedstrijd tegen PSV en pakte een punt tegen de koploper. Buiten Euroborg was er wat betreft voormalig FC’ers een stuk minder spektakel.

Arjen Robben stond als één van de weinige oud-FC’ers dit weekend wel op het scorebord na de 4-0 overwinning van zijn club Bayern München op Hoffenheim. De Bedummer gaf bij de 2-0 de beslissende voorzet op ploeggenoot Robert Lewandowski en maakte op aangeven van de Pool ver in de tweede helft de 3-0. Bayern heeft 30 punten uit 12 wedstrijden en staat bovenaan in de Duitse Bundesliga. Het gat met nummer 2 VfL Wolfsburg is 7 punten.
Hekkensluiter
VfB Stuttgart is sinds afgelopen weekend hekkensluiter in dezelfde competitie. De club van Filip Kostic ging thuis met 1-0 onderuit tegen Augsburg. Kostic stond in de basis bij Stuttgart en speelde de gehele wedstrijd. Tim Matavz zat voor de bezoekers niet bij de selectie.
Spits Suk Hyun-Jun was dit weekend in het Portugese bekertoernooi belangrijk voor zijn ploeg Nacional. De Zuid-Koreaan opende al na vier minuten de score tegen Ribeirão. Nacional won in de vierde ronde van het bekertoernooi uiteindelijk met 2-0 van de ploeg uit de eerste divisie. Suk werd na een uur spelen naar de kant gehaald.
Topwedstrijd
Andreas Granqvist won zaterdagmiddag met zijn ploeg Krasnodar de topwedstrijd tegen CSKA Moskou. De Zweedse verdediger stond voor de dertiende keer dit seizoen in de basisopstelling en speelde, net als de voorgaande twaalf optredens, negentig minuten. Krasnodar won met 2-1 en klom daardoor ten koste van CSKA naar de tweede plaats op de ranglijst. Na 14 speelrondes heeft de club van Granqvist 27 punten verzameld, 8 minder dan koploper Zenit.
Buiten Europa
Universidad Católica verloor in de Chileense Primera Division nipt van koploper Colo Colo. De topclub was in de Chileense hoofdstad met 2-1 te sterk voor de ploeg van voormalig FC’ers Matias Cahais en Stefano Magnasco. Cahais speelde de gehele wedstrijd in de verdediging van Universidad Católica, Magnasco zat niet bij de wedstrijdselectie. Universidad Católica staat op de twaalfde positie met 16 punten uit 15 duels.
Kees Kwakman pakte in Zuid-Afrika belangrijke punten met zijn ploeg BV Wits en hield daardoor aansluiting met de zeer ruime top in de Zuid-Afrikaanse PSL. In eigen huis werd met 2-0 gewonnen van Free State Stars. Kwakman speelde de gehele wedstrijd en werd in de tweede helft door de scheidsrechter op de bon geslingerd. Het was de eerste gele kaart voor Kwakman in de zeven duels die hij dit seizoen speelde. BV Wits staat met 17 punten uit 11 wedstrijden op de zesde plaats, slechts één punt achter de nummer 2.