string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Wedstrijdselectie met aanwinst Mahi, maar zonder Van der Laan.

Vrijdag 22 augustus 2014 om 14:17

Het was voor trainer Erwin van de Looi afgelopen week behoorlijk puzzelen op de trainingen. Enkele spelers moesten door lichte kwetsuren af en toe een oefensessie overslaan. De technische staf zal zaterdag bekijken wie er tot de wedstrijdselectie behoort. Als alle formaliteiten zijn afgerond en nieuweling Mimoun Mahi zaterdag na de afsluitende training fit genoeg blijkt, wordt hij zeker opgenomen in de wedstrijdselectie.

“Het is een rommelige en onrustige week geweest,” aldus Van de Looi. “Dat heeft natuurlijk te maken met de transferperiode die bijna afloopt, maar ook met een aantal blessuregevalletjes. In het geval van Nick Bakker kun je zelfs spreken van een persoonlijk drama.”
Bakker ging woensdag op de training wederom door zijn knie. “De ernst van de blessure is nog niet bekend. Het is een feit dat hij voor de tweede keer in het einde van z`n revalidatie tegen iets aan loopt. Dat heeft ons doen besluiten om, wanneer de knie rustig is, via een kijkoperatie in de knie te kijken. Pas daarna kunnen we constateren wat er daadwerkelijk aan de hand is.”
Blessures
Lorenzo Burnet maakt zondag zeker geen deel uit van de wedstrijdselectie. De linksback wordt komende woensdag geopereerd aan zijn heup. Andere blessuregevallen zijn Hilal Ben Moussa, Henk Bos, die nog niet wedstrijdfit is, maar er, volgens de trainer, steeds meer bij komt en Martijn van der Laan. “Dat is toch wel een streep door de rekening. Van der Laan is zondag een half uur ingevallen en heeft maandag bij de Beloften 45 minuten gespeeld. Hij heeft daarop dusdanig veel reactie gekregen dat hij niet bij de wedstrijdselectie zit.”
“Voor de rest zijn er wat twijfeltjes. Johan Kappelhof, Jarchinio Antonia (beide voet –red) en Maikel Kieftenbeld (kuit –red) hebben wat klachtjes. Daarom hebben we een aantal trainingen wat geschipperd. We hebben zaterdag nog een training en dan gaan we kijken hoe iedereen ervoor staat, maar ik ga ervan uit, wanneer ze geen reactie krijgen, dat deze jongens kunnen spelen.”
Mahi
Nieuweling Mimoun Mahi zal, als alles in orde is en de formaliteiten zijn afgerond, zaterdag voor het eerst trainen en zondag in zijn geboortestad Den Haag tot de wedstrijdselectie behoren. “Als alles rond is, neem ik hem zeker mee. Hij is wedstrijdfit en heeft gewoon gespeeld bij Sparta. Als de training morgen goed verloopt, zit hij gewoon bij de achttien.”
Proefspeler
De selectie kende in de persoon van de 20-jarige Hristian Denkovski, afkomstig uit Macedonië, deze week een proefspeler. “Hij is waarschijnlijk volgende week weer op proef. Het is een vaardige jongen, maar hij heeft nog niet gespeeld op de positie waar hij zou moeten spelen, verder naar voren in het team. De trainingen die hij heeft meegedaan, zijn vooral in de wedstrijdvoorbereiding naar ADO Den Haag geweest en dan moet hij zich toch aanpassen aan de dingen die wij tactisch willen doen.”

Gerelateerd nieuws.

13 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard