Wedstrijdsecretaris GVVV groot fan FC Groningen

26 september 2012

FC Groningen speelt vanavond in Veenendaal de bekerwedstrijd tegen GVVV. Een prachtig affiche op een volgepakt sportpark en uiteraard hoopt heel Veenendaal op een geweldige stunt van ‘de Blauwen’. Heel Veenendaal? Niet helemaal. Want laat de wedstrijdsecretaris van GVVV nu een enorme fan zijn van…… FC Groningen.

De wedstrijdsecretaris van GVVV is de 56-jarige Jan Huizeling. Hoewel hij een geboren en getogen Veenendaler is, en al jarenlang actief voor GVVV, liggen de roots van zijn ouders in de stad Groningen. Zijn vader verhuisde aan het begin van vijftiger jaren naar Veenendaal, maar oma en opa bleven in Groningen wonen. GVAV
Toen Jan een jaar of negen was, mocht hij met zijn opa mee naar diens favoriete voetbalclub, GVAV. Het maakte een onvergetelijke indruk. Zo'n groot stadion, voetbal van hoog niveau en het enthousiasme van zoveel publiek, dat alles maakte op de kleine Huizeling zoveel indruk dat hij dat van z'n leven niet vergeten is. En aldus werd in het oude Oosterparkstadion, bij Jan het virus voor GVAV en later voor FC Groningen opgewekt dat sindsdien onuitroeibaar is gebleken.

Zoals bij wel meer fans is Jan supporter op afstand, want om eenmaal in veertien dagen naar Groningen te reizen, dat is hem veel te veel. Als vrachtwagenchauffeur van professie maakt hij al de nodige kilometers. Via Eredivisie Live en de website van FC Groningen volgt hij zoveel mogelijk de verrichtingen van de Trots van het Noorden. Shirt
Als fanatiek supporter heeft Jan in zijn woning en zelfs op zijn bureau bij GVVV de nodige fanartikelen van de FC. Het mooiste relikwie is een FC Groningen-shirt met daarop de handtekening van Ron Jans. Het shirt hangt ingelijst achter glas bij hem thuis. Daarnaast sieren allerlei sjaaltjes, vaantjes en andere FC Groningen-attributen de cabine van zijn vrachtwagen. Wie moet er winnen?
Maar nu de hamvraag. Wie moet er vanavond winnen? GVVV of FC Groningen? “Eigenlijk kan ik persoonlijk niet verliezen, want beide voetbalclubs bepalen een groot deel van mijn leven. Maar als ik echt heel diep in mijn hart kijk, dan overwint toch het jeugdsentiment. In percentages uitgedrukt hoop ik voor 49 procent dat GVVV de volgende ronde haalt. Daarmee is de rest wel duidelijk!”
Wij wensen Jan vanavond een fijne wedstrijd toe. Moge de beste winnen...

Laatste nieuws