Wedstrijdinformatie oefenduel met Heracles

31 juli 2020 / vandaag

FC Groningen speelt morgen (zaterdag 1 augustus) om 20.00 uur de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2020/2021. Heracles Almelo is in het Hitachi Capital Mobility Stadion de tegenstander. Het stadionbezoek zal vanwege geldende coronaprotocollen anders verlopen dan gebruikelijk. 

De kaartverkoop voor dit duel verliep gefaseerd en is intussen beëindigd. Vandaag (vrijdag 31 juli) en morgen op de wedstrijddag is het niet mogelijk een kaart te kopen. In totaal maakten 2.477 seizoen-, vijfjaarkaarthouders en sponsorrelaties gebruik van hun recht om een ticket voor de oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo aan te kopen. Zij zijn morgenavond (zaterdag) getuige van de eerste wedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion in bijna vijf maanden tijd.   

Toegang
Supporters dienen minimaal anderhalve meter onderlinge afstand te bewaren en in en rond het stadion de aanwijzingen van FC Groningen-medewerkers op te volgen. Het stadion is voorzien van duidelijke signing met betrekking tot het houden van anderhalve meter onderlinge afstand. In verband met het waarborgen van de anderhalve meter afstand zal de toegang tot het stadion gefaseerd verlopen.
 
Supporters met een kaart voor een zitplaats op de tweede ring wordt gevraagd voor 19.00 uur het stadion te betreden. Daarna kunnen supporters met een toegangsticket voor de eerste ring fasegewijs naar binnen. Alleen het ticket geeft toegang tot de wedstrijd, seizoenkaarten en vijfjaarkaarten zijn voor deze wedstrijd geen geldig toegangsbewijs. Tassen groter dan A4-formaat zijn niet toegestaan. Bij iedere tourniquet is er een mogelijkheid je handen te desinfecteren.
 
Gezondheidsvragen
Vooraf worden aan supporters die de wedstrijd willen bezoeken gezondheidsvragen gesteld over klachten als neusverkoudheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak, zowel persoonlijk als in de directe omgeving. En of je zelf of in jouw omgeving te maken hebt gehad met het coronavirus. Indien ergens “ja” op geantwoord moet worden, dan kun je om gezondheidsredenen geen toegang tot het stadion hebben. Supporters die de afgelopen twee weken in een vakantiegebied zijn geweest die door de overheid als rood of oranje zijn aangemerkt, mogen het stadion niet betreden.
 
Catering
De catering bij de oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo wordt verzorgd op de buitenomloop rond het Hitachi Capital Mobility Stadion. De horecaverkooppunten in het stadion blijven zaterdag gesloten. Eten en drinken dat op de buitenomloop wordt gekocht, mag mee naar binnen worden genomen. De betaling is uitsluitend per PIN.
 
Toiletten
De toiletgebouwen in het Hitachi Capital Mobility Stadion zijn zaterdagavond gewoon geopend en worden net als de trappenhuizen in het stadion extra schoongemaakt. Het supportershome is voorafgaand, tijdens en na de wedstrijd gesloten.
 
Parkeren
Supporters die met de auto naar het stadion komen, kunnen zaterdagavond tegen een evenemententarief parkeren op P3. Er rijden zaterdagavond geen pendelbussen van en naar het stadion.
 
Rookvrij
Net als alle overige voetbalstadions in Nederland, is ook het Hitachi Capital Mobility Stadion vanaf het seizoen 2020/2021 volledig rookvrij. 

Buitenzijde stadion (1)
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws