string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Wedstrijd van de week: FC Groningen C2 – AZ C2.

Donderdag 19 maart 2009 om 18:20

FC Groningen C2 is precies halverwege de tweede helft van het seizoen. Komende zaterdag speelt de ploeg van coach Erik Muntendam een thuiswedstrijd tegen AZ C2. De tussenbalans en een vooruitblik op het duel.

Om te beginnen kijkt Muntendam terug op het seizoen tot dusver. “We hadden afgelopen zomer een vrij moeizame voorbereiding op het seizoen. In het bekertoernooi hadden we het lastig tegen de oudere amateurteams. Op ons eigen toernooi in Norg hebben we het niet slecht gedaan, maar we hadden het wel moeilijk. We hadden een week of zes nodig om op gang te komen. Na nederlagen tegen Ajax en AZ hebben we voor de jaarwisseling echter niet meer verloren. De resultaten waren kortom goed, maar voetballend was het nog wisselend. Uiteindelijk is de ploeg netjes op de tweede plek geëindigd, achter AZ.”

Groeipijn
Door die klassering speelt de C2 sinds de jaarwisseling met de top-6 van de zuidelijke klasse voor onder-14 teams. “Het is zeker duidelijk dat we nu sterkere ploegen treffen. In de hele klasse zijn de wedstrijden gelijkwaardig. Het is een hartstikke leuke competitie waarin de spelers vrijwel alleen leeftijdsgenoten treffen en er veel voetballende ploegen zijn. NAC Breda staat momenteel bovenaan, maar is in mijn ogen niet de beste ploeg. Ajax, Willem II en AZ zijn voetballend beter. Maar de zuidelijke clubs lijken wat meer fysieke spelers op te stellen en wellicht betaalt dat zich uit.”

Over de ontwikkeling van zijn ploeg is hij tevreden. “Helaas hebben we een viertal spelers al vrijwel het gehele seizoen moeten missen. Zij zijn niet inzetbaar door voornamelijk groeiklachten. Dat is kenmerkend voor deze leeftijdsgroep. We moeten daardoor eigenlijk elke wedstrijd een beroep doen op een vaste groep spelers, die overigens is aangevuld met Erwin Niezemuller. De weerstand is erg groot en daardoor hebben we de training van vrijdag al een paar weken eruit gegooid. Als team moeten we het in de eerste plaats van inzet en strijd hebben. Als die ingrediënten aanwezig zijn, komt het voetballende gedeelte makkelijker in de ploeg.”

Strafschoppen
Komende zaterdag is AZ de tegenstander. Een ploeg die in september nog schijnbaar moeiteloos met 3-1 won in Alkmaar en in de eerste competitiehelft drie punten meer behaalde dan de 23 van FC Groningen. “Het is een uitgebalanceerd team met snelle en vaardige spelers, snelle vleugelspitsen, een slim middenveld en een sterke centrale verdediging. We kwamen daar nog op voorsprong, maar gingen kansloos met 3-1 onderuit waarbij zij ook nog twee strafschoppen misten.”

En dat is nog wel een opmerkelijk punt. “Wijzelf hebben dit seizoen al vier keer een penalty gemist. En dat terwijl we op een toernooi in Goor bij twee strafschopreeksen nog alles raak schoten. Misschien gaat het nu wat in de hoofden meespelen omdat het al zo vaak is gebeurd. We zullen het AZ zo lastig mogelijk proberen te maken en gaan altijd voor de winst. Het wordt vast een mooie wedstrijd. En woensdag moeten we in de beker alweer aan de bak.”

Historie
Dan is SC Heerenveen C1 namelijk in Friesland de tegenstander in de achtste finales (tussenronde) van de KNVB-beker. FC Groningen staat momenteel achtste met vijf punten uit vijf duels. AZ heeft tweemaal zoveel punten en staat derde in de Onder-14 divisie. Van de zes voorgaande duels tussen beide ploegen wist FC Groningen er nog niet één te winnen. Op 19 november 2006 eindigde het treffen op Corpus in een 1-1 gelijkspel.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard