‘We trekken ons de gebeurtenissen in Heerenveen ten zeerste aan’

16 april 2019

In de 717de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de Derby van het Noorden in Heerenveen, kijkt hij vooruit naar het duel met koploper Ajax – zaterdagavond in het stijf uitverkochte Hitachi Capital Mobility Stadion – en gaat hij in op de seizoenkaartverkoop voor het seizoen 2019/2020.

“Wat een voetbalfeest had moeten worden, liep zondagmiddag uit op een flinke kater. Rond de Derby van het Noorden in Heerenveen ging veel niet zoals we vooraf hadden gehoopt en verwacht. Op het veld was dat met name in de eerste helft het geval, waarna een sterk herstel volgde na rust waarbij de 1-0 achterstand gelijk werd getrokken. Met het 1-1 gelijkspel viel te leven. Door dit resultaat hebben we sc Heerenveen als directe concurrent op de ranglijst van ons af weten te houden. Daarnaast behouden we zicht op de plekken die recht geven op deelname aan de play-offs om Europees voetbal.”
 
Balen
“Buiten de lijnen hadden we bijna de hele middag problemen. We hadden ons verheugd op een mooie voetbalmiddag, met als startpunt de inmiddels traditionele ontvangst op parkeerplaats P8. Het liep echter totaal anders en daar balen we met z’n allen vreselijk van. Het overgrote deel van de supporters heeft een groot deel van de eerste helft helaas gemist door onrust bij de toegangscontrole richting het uitvak. Tijdens de wedstrijd werd er vanuit ons vak vuurwerk gegooid en ook werden er teksten geschreeuwd en gezongen, die absoluut alle perken te buiten gaan.”
 
“Wat een mooie voetbaldag had moeten worden, liep uit op een flinke deceptie. Dat ook onze eigen supporters zich in Heerenveen onveilig hebben gevoeld, trekken wij ons ten zeerste aan. We zijn binnen de club volop bezig om dit soort nare taferelen in de toekomst te voorkomen. Welke maatregelen er zullen volgen, kunnen we op dit moment (dinsdag – red.) nog niet zeggen. Het leek ons wel goed om de meegereisde supporters persoonlijk te informeren dat de vervelende gebeurtenissen in Heerenveen onze volle aandacht hebben. Dat hebben we gisteravond (maandag – red.) gedaan.”
 
Ajax
“Hopelijk hebben we zaterdagavond meer reden tot juichen. Om 18.30 uur trappen we af tegen Ajax. Het duel met de koploper van de Eredivisie in het Hitachi Capital Mobility Stadion is stijf uitverkocht. Het zou een geweldige prestatie zijn als we de reeks van zeven thuisoverwinningen op een rij met een achtste zege kunnen uitbreiden. We kijken er naar uit.”
 
Seizoenkaartverkoop
“Sinds een paar weken loopt de seizoenkaartverkoop voor het seizoen 2019/2020. Inclusief meerjaarkaarthouders zijn er tot nu toe zo’n drieduizend seizoenkaarten aan de man en vrouw gebracht. Dit aantal ligt net iets boven dat van vorig jaar, na dezelfde verkoopperiode. Voor huidige kaarthouders is de eigen plek tot uiterlijk donderdag 23 mei weer gereserveerd voor het nieuwe seizoen. Een seizoenkaart aanvragen, verlengen of plaats wijzigen kan online via www.fcgroningen.nl/seizoenkaart.”
 
“Aankomend weekend krijgt iedere seizoenkaarthouder, die nog niet heeft gereageerd, een herinnering per post. Heb je dan net toevallig de seizoenkaart voor 2019/2020 verlengd, dan kun je deze mailing als niet verzonden beschouwen.”
 
Vacatures
“Binnen FC Groningen zijn er twee vacatures. We zijn per direct op zoek naar een salesmanager, die leiding geeft aan het commerciële verkoopteam en verantwoordelijk is voor de verkoop van businessseats en alle reclame-uitingen in het Hitachi Capital Mobility Stadion en bij het TopsportZorgCentrum. De salesmanager valt onder de verantwoordelijkheid van commercieel directeur Robbert Klaver.”
 
“Daarnaast zoeken we een junior database marketeer, die zich met name richt op het zowel kwantitatief als kwalitatief uitbreiden van onze databases van supporters en zakelijke relaties. Bekijk de personeelsadvertenties via deze website. Reageren kan nog tot en met aankomend weekend.”
 
Vertrek Robbert de Groot
“Robbert de Groot gaat de club per 1 juni aanstaande verlaten. Hij was de afgelopen vier jaar als inspanningsfysioloog verbonden aan FC Groningen, maar heeft besloten een nieuwe uitdaging aan te gaan. Robbert de Groot treedt in dienst bij wielerploeg Jumbo-Visma. Wij wensen hem daarbij veel succes.”
 
“We besluiten deze nieuwsbrief met de mededeling dat ondergetekende zondagochtend te gast is bij het programma ‘de Tafel van Kees’ van FOX Sports.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws