string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Vrije verkoop laatste seizoenkaarten.

Dinsdag 06 juli 2010 om 14:20

In de 288ste nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op de eerste balomwentelingen in het nieuwe seizoen, meldt hij de vaststelling van de oefenwedstrijd tegen KV Mechelen en kondigt hij de vrije verkoop aan van de laatste beschikbare seizoenkaarten.

“Afgelopen zaterdag heeft FC Groningen het eerste oefenduel gespeeld tegen RWE Eemsmond in Uithuizermeeden. Komende week speelt de selectie van Pieter Huistra weer twee oefenduels. Donderdagavond om 19.30 uur in Hoogeveen tegen HZVV en zaterdagmiddag om 15.00 uur in Haren tegen het Deense FC Midtjylland, de oude club van Oluwafemi Ajilore. De Nigeriaan was afgelopen zaterdag niet van de partij in verband met het bijwonen van het huwelijk van zijn broer in zijn geboorteland, maar sluit vandaag (dinsdag – red.) weer aan bij de eerste selectie. Andreas Granqvist maakte gisteren (maandag – red.) voor het eerst na zijn vakantie weer zijn opwachting. De WK-gangers Thomas Enevoldsen en Tim Matavz melden zich weer op maandag 19 juli in Groningen.”
WK
“FC Groningen heeft nog één vertegenwoordiger actief op het WK in Zuid-Afrika, keeperstrainer Ruud Hesp. Wij wensen hem en de rest van Oranje heel veel succes voor de halve finale van vanavond (dinsdag – red.) tegen Uruguay. Het is jammer dat bij de tegenstander van het Nederlands elftal Luis Suárez ontbreekt. Met hem en Arjen Robben had FC Groningen in dat geval twee voormalige spelers op het veld in Kaapstad gehad, hetgeen heel bijzonder was geweest op een dergelijk podium.”
Arbitrale richtlijnen
“Vanmiddag (dinsdag – red.) heeft scheidsrechter Jochem Kamphuis namens de KNVB een presentatie verzorgd voor de eerste selectie over de arbitrale richtlijnen voor het nieuwe seizoen. Kamphuis promoveerde in januari 2010 naar de Juniorlijst Betaald Voetbal – de voormalige B-lijst, de op één na hoogste categorie voor scheidsrechters – en hij fluit zijn wedstrijden in de Jupiler League. Daarvoor stond Kamphuis, die woonachtig is in Groningen, anderhalf jaar op de Masterclass van de C-lijst.”
Wedstrijdshirts
“Bij de oefenduels zijn de nieuwe wedstrijdshirts van FC Groningen voor komend seizoen verkrijgbaar bij de stand met fanartikelen. Vanaf maandag 12 juli is de nieuwe collectie ook beschikbaar in de Fanshop in Euroborg.”
“In tegenstelling tot voorgaande jaren zal FC Groningen komend seizoen ook tijdens de reguliere competitie een oefenduel spelen. Op zondag 5 september gaat de selectie van Pieter Huistra naar Mechelen. Om 15.30 uur is KV Mechelen de tegenstander. De Belgische club heeft op die datum de zogenaamde Fandag, vergelijkbaar met onze Open Dag. De oefenwedstrijd vloeit voort uit afspraken die zijn gemaakt rondom de transfer van Jonas Ivens naar FC Groningen. De centrale verdediger was, zoals wellicht bekend, aanvoerder van KV Mechelen en speelt komend seizoen in het groen-wit. In verband met de interlandkalender liggen in het eerste weekend van september de competities in onder meer Nederland en België stil, waardoor deze wedstrijd gespeeld kan worden.”
Jong FC Groningen
“Gisteren (maandag – red.) is ook Jong FC Groningen begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Onder leiding van de nieuwe trainer Dick Lukkien werd op de velden van Gronitas op Sportpark Corpus den Hoorn met een kleine groep van negen spelers gestart. Het andere deel van de Beloften-spelers maakt deze week nog onderdeel uit van de eerste selectie. Per week wordt bekeken welke spelers bij welke selectie meetrainen.”
“Morgenochtend (woensdag – red.) wordt bij de Supportersbalie in Euroborg gestart met de vrije verkoop van de laatste beschikbare seizoenkaarten. Het gaat in totaal nog om zo’n tweehonderd vrije plaatsen en vanaf 10.00 uur geldt het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. De seizoenkaarten kunnen onbeperkt worden aangeschaft, zolang de voorraad strekt.”
Klankbordgroep
“Vorige week donderdagavond is de Klankbordgroep bijeengekomen in Euroborg. Een verslag van deze nuttige bijeenkomst wordt een dezer dagen op deze website gepubliceerd. De Klankbordgroep is een adviesorgaan met afgevaardigden van diverse supportersgroepen en sluist gevraagd en ongevraagd signalen, die leven onder het publiek, door richting de club en treedt ten minste drie keer per seizoen in overleg met directie en management van FC Groningen.”
FC Groningen Voetbalkamp
“Maandag start het FC Groningen Voetbalkamp. Het wordt de eerste editie en die loopt tot en met vrijdag 16 juli op de velden van vv Gomos in Norg. Voor dit eerste Voetbalkamp zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Meer informatie en aanmelden kan hier middels deze website. Op woensdag 14 juli zullen spelers van FC Groningen aanwezig zijn in Norg.”
Open Dag
“Vorige week meldden wij al de eerste onderdelen van het programma van onze jaarlijkse Open Dag op zondag 1 augustus en dat RTV Noord de hele dag aanwezig zal zijn met een live uitzending met spelletjes en optredens van artiesten. Inmiddels zijn enkele namen bekend, namelijk: de Groninger Burdy, Wesley – winnaar van het SBS-programma Popstars –, het Nederlandstalig hitduo Mike en Collin, de Drentse feestzanger René Karst en de piano-act Booming Pianos.”
“De centrale presentatie vanaf het podium zal verzorgd worden door Rob van Dam, presentator bij RTV Noord. De Open Dag begint vanaf 13.00 uur in en rond Euroborg en op parkeerterrein P2, voor het stadion aan de andere kant van de Boumaboulevard. De spelerspresentatie in het stadion is om 14.00 uur. De Open Dag zal om 17.00 uur worden afgesloten.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard