string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Vraagtekens voor spitspositie bij thuisduel met Roda.

Maandag 18 april 2016 om 15:13

FC Groningen kwam zaterdagavond niet ongeschonden uit de strijd tegen Feyenoord in Rotterdam. Michael de Leeuw, Simon Tibbling en Alexander Sørloth zijn twijfelgevallen voor het thuisduel van dinsdagavond met Roda JC Kerkrade. Jarchinio Antonia, Mimoun Mahi en Dino Islamovic zijn nog altijd niet inzetbaar. Bryan Linssen is daarentegen hersteld van zijn enkelkwetsuur.

Clubtopscorer De Leeuw moest zich in het begin van de tweede helft tegen Feyenoord laten vervangen. Invaller Alexander Sørloth liep aan het einde van de wedstrijd in Rotterdam vanwege een botsing met keeper Kenneth Vermeer problemen op. Simon Tibbling kampte maandagochtend met vocht in de knie. “Het zijn alle drie twijfelgevallen en we moeten morgen (dinsdag – red.), op de wedstrijddag, bekijken hoe ze ervoor staan,” stelt trainer Erwin van de Looi tijdens het perspraatje op maandagmiddag.
Afwachten
Michael de Leeuw heeft last van de hamstring, maar trainde maandag wel gedeeltes met de groep. Alexander Sørloth kwam niet naar buiten en Simon Tibbling ging bij aankomst op het trainingsveld vrijwel direct weer naar binnen.
“Sørloth kwam tegen Feyenoord in botsing met keeper Vermeer en zijn bovenbeen was stijf. Hij gaat echter behoorlijk vooruit en als het zo doorgaat, is hij hopelijk beschikbaar om een rol te spelen. Tibbling heeft zondag gewoon meegedaan aan de hersteltraining, maar had vanmorgen last van vocht in zijn knie. Wanneer dat net zo snel weer verdwijnt als dat het kwam, moet het geen probleem zijn. Het is in alle gevallen afwachten,” moest Van de Looi maandagmiddag nog een slag om de arm houden.
Alternatieven
Voorin moet de afzwaaiende FC-trainer – met de vraagtekens achter de namen van De Leeuw en Sørloth – dus kijken naar de alternatieven voor wat betreft de spitspositie. Danny Hoesen had maandag een basishesje aan tijdens de afsluitende training, maar het was voor Van de Looi nog geen uitgemaakte zaak dat de Limburger tegen Roda JC Kerkrade zal starten.
“We hebben twee spitsen, die een twijfelgeval zijn en Danny is een goede aanvaller. We willen met veel energie spelen en dat doe je het liefst met fitte spelers of spelers die in ieder geval fit genoeg zijn. Het is anderzijds een utopie om te denken dat je na een zaterdagavond hard vechten, dinsdag fysiek gezien weer topfit bent. Dat hoeft ook niet, wanneer je in het hoofd maar goed bent.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard