string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Volle trainingsweek in Duitsland voor de boeg.

Maandag 10 juli 2017 om 11:34

De eerste selectie van FC Groningen heeft vandaag, maandag 10 juli, een vrije dag. Vanaf dinsdag 11 juli staat er anderhalve week lang een flink trainingsschema te wachten voor de selectie van trainer Ernest Faber. Woensdagmiddag reist de ploeg af naar Duitsland voor een trainingskamp en twee oefenduels.

In het trainingsschema staan voorlopig veertien activiteiten gepland voor de zeven dagen dat de ploeg in Harsewinkel bivakkeert. Ook op de beide wedstrijddagen staat in de ochtend een trainingsmoment ingepland. Op dinsdag en woensdag zal de technische staf de balans opmaken en kijken met welke spelers uit de onder-23 of onder-19 de eerste selectie nog zal worden aangevuld.

Trainer Ernest Faber is tevreden over de eerste drie oefenwedstrijden tegen amateurtegenstanders: “We hebben bewust een conditionele prikkel in deze wedstrijden gelegd. En zo stonden deze drie wedstrijden in dat opzicht gelijk aan een hele goede training.”

Juiste rol
Voor het eerst had Faber zondag de beschikking over alle vijf nieuwelingen, onder wie voor het eerst Ritsu Doan die zijn debuut opluisterde met twee treffers: “Hij heeft zijn eerste wedstrijd prima ingevuld. Hij heeft zijn eerste 45 wedstrijdminuten gemaakt en is nu lekker fit nadat hij eerst nog wat last had van zijn hak. Voor hem en zijn teamgenoten is het nog even zoeken naar zijn juiste rol. Maar dat Ritsu een voetbalintelligente jongens is, hebben we alvast kunnen zien.”

Uitbreiden
De eerste selectie traint dinsdag en woensdag nog op Corpus en reist vervolgens af naar het Duitse Harsewinkel. “De vijf internationals sluiten woensdag weer aan op het veld en we bekijken nog hoe we de eerste selectie uitbreiden tot 23 of 24 spelers. Daarbij moeten we natuurlijk ook rekening houden met de voorbereiding van FC Groningen onder-23. Op het trainingskamp in Duitsland hebben we in ieder geval voldoende fitte spelers nodig om bepaalde partij- en oefenvormen te kunnen doen.”

Gerelateerd nieuws.

13 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard